26 січня 2020 13:32

Сергей КРАВЧЕНКО: "Конкуренция всегда повышает уровень команды"

В інтерв’ю з капітаном команди Сергієм Кравченком обговорили перший контрольний матч «Дніпра-1» на зборі.


— Які враження залишив матч проти ТСК? Взагалі, це лише товариська гра чи результат все ж таки має значення?


— Враження залишилися не дуже… Зрозуміло, що тривають збори, зрозуміло, що є навантаження. Але могли зіграти краще. Результат, на мій погляд, завжди є важливим. На тлі втоми чи ні – вигравати хочеться завжди. Гадаю, так має бути. Розуміємо, що це збори, і ми переслідуємо інші цілі, але все одно хочеться перемагати й демонструвати гарну гру.


— Ти вийшов на другий тайм, коли команда програвала, і весь час заводив та підбадьорював партнерів…


— Ми програвали. Якщо був би інший рахунок, можна було б поводитися спокійніше. Хотілося відігратися, активніше діяти. Зрозуміло, що ноги важкі зараз, але треба демонструвати характер.


— 45 хвилин, які провів на полі, у нинішньому стані – оптимальний час? Міг зіграти більше або, може, втомився і за тайм?


— Вважаю, рішення тренерського штабу було вірним. Зараз у нас багато бігової роботи на тренуваннях, значні навантаження. Гадаю, що міг би зіграти й більше. Гра для мене – завжди свято, і хочеться грати якомога більше. Але розумніше зараз отримувати саме таке ігрове навантаження, як учора.


— Дивився ще раз гру? І взагалі, повтори чи окремі фрагменти контрольних матчів переглядаєш?


— Так, ввечері дивився другий тайм. Переглядаю усі матчі, тим більше зараз для цього є можливість. Достатньо просто зайти на YouTube. Раніше, пам’ятаю, завжди просив оператора зробити диск із записом. Доводилося чекати день чи два, потім лише дивитися. А зараз на телефоні все миттєво.


— З появою новачків помітно зросла конкуренція у команді. Це потребує від гравців іншого ставлення до тренувань?


— Конкуренція завжди підвищує рівень команди. Кожен футболіст, який поважає себе, хоче грати. Є бажання. Конкуренція є запорукою зросту та стовідсоткової віддачі.