10 серпня 2019 08:19

Вадим СКИЧКО: "Матчи "Динамо" и "Шахтера" - это лучшее, что есть в украинском футболе"

П’яте українське класичне за рік. Можливо дехто втомився від постійних зустрічей лідерів, однак не постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» і коментатор MEGOGO Вадим Скічко. Він пропонує на поєдинок у Києві одразу дві ставки.


- Матчі «Динамо» та «Шахтаря» – це найкраще, що є в українському футболі. Тому оглядати ці матчі слід з різних боків. Почнемо з ігрового. Цього року у чотирьох попередніх матчах між затятими суперниками було три нічиї (одна з них, у Кубку, перетворилася на перемогу «Гірників» у серії пенальті) та перемога «Динамо» у нещодавньому Суперкубку. Кожен матч був надзвичайно напруженим і тому велика кількість нічиїх не дивина. У 2019 році лише у одному українському класичному не було голів від обох колективів – у квітні у чемпіонаті «Динамо», напевно, вже змирилося з черговим чемпіонством «Шахтаря», тому тоді було 0:0 з нулем ударів у площину воріт від киян. Переконаний, найближчої суботи історія буде зовсім інша і хоч господарі поля можуть бути втомлені після вояжу до Бельгії, однак свій гол вони зобов’язані заробити. Початок сезону – не той час, аби грати у захисний футбол, тож, на мою думку, обидві команди здатні на голи у всеукраїнському дербі.

Інший аспект не жовті картки, як ви могли подумати. Справа в тому, що Ярослав Козик, який обслуговуватиме матч у Києві, також був арбітром у травневому класичному і роздав там аж 11 жовтих, а Хочолаву з Шабановим ще й вилучив. Тепер на жовті коефіцієнт занижений, а Козик може цей матч навпаки провести нейтрально і не лізти до кишені за першої-ліпшої нагоди. Звернімо краще увагу на загальну кількість порушень правил, адже вони можуть не бути такими, які заслуговують на попередження. Загальна кількість фолів у попередніх матчах «Динамо» та «Шахтаря» у 2019 році: 36, 45, 37 і 31. Середній показник: 37,25. Найменше порушень, до речі, було у Суперкубку, коли «Шахтар» був просто ошелешений розвитком подій у матчі. За звичайних же умов суперники залюбки з’ясовуватимуть стосунки, тягнутимуть час і фолитимуть. До того ж в українському чемпіонаті арбітри полюбляють свистіти з причиною та без.