2 серпня 2019 15:53

Антон БРАТКОВ: "В матче с "Динамо" "Львов" постарается подарить болельщикам хорошую игру и результат"

Центральний захисник ПФК «Львів» Антон Братков – про свій дебют за «синьо-золотих левів» проти своїх колишніх одноклубників, про перемогу над «Десною», підтримку найближчих людей у Чернігові та майбутнє протистояння з клубом, вихованцем якого він є – київським «Динамо».


– Антоне, в поєдинку з «Десною» ти зіграв перший офіційний матч за «Львів». Як оцінюєш свій дебют у львівському клубі?


– Досить добре оцінюю свій дебют. Трохи переживав перед матчем, адже я виходив грати проти команди, в якій раніше виступав. Але ці емоції не зіпсували мені гру. Зі стартовим свистком усі переживання зникли.


– «Десна» – не чужа команда для тебе, але у вівторок ти вийшов на поле проти колишніх одноклубників. Які емоції у тебе були з цього приводу?


– У «Десні» – багато хлопців, з якими я товаришую. Ми поспілкувалися з ними, і на тому все, адже тепер ми граємо за різні клуби. Радий був з ними побачитись, зіграти проти них. У мене вже була подібна ситуація, коли я був у складі «Зірки» і мені довелося грати проти «Десни». Це був другий подібний матч.


– Перший тайм у «Львова» не надто вийшов, ще й гол львів’яни пропустили після «стандарту». Пам’ятаєш той епізод?


– Те, що у нас не вийшов перший тайм – це правда. Хоча у нас теж були гольові моменти, які ми не реалізували. «Десна» розіграла кутовий, пішла подача на ближню стійку, куди увірвався Денис Фаворов і головою переправив м’яч у ворота. У тій ситуації ближче всіх до суперника опинився саме я: намагався піти назустріч м’ячу, але не встиг.


– Зате після перерви гра команди зарясніла новими фарбами, а ти мав шанс відзначитися, коли опинився без опіки в чужому штрафному. Думав про той момент після гри? Може, слід було зупинити та обробити мяч?


– Зупинити і обробити – навряд, можна було просто відправити його в сітку воріт. Не забив, але добре, що команда виграла. Перш за все, радий тому, що перемогли. Якби ми зіграли невдало, я б ще більше шкодував про втрачений шанс.


– Що тренер сказав у роздягальні, після чого «Львову» вдалося зробити такий видовищний камбек?


– Тренер просив нас швидше доставляти м’яч в зону атаку, а футболістів атакуючої ланки – активніше грати попереду. Щоб прострілювали, загострювали. Може, десь «Десна» дала слабину і надала нам більше можливостей.


– Як вважаєш, підсумок зустрічі з «Десною» – закономірний? Два різних тайми, але в підсумку саме «Львів» повернувся додому з трьома очками …


– У двох команд не може бути по три очки. Думаю, у нас було більше гольових моментів, тому рахунок закономірний. Того дня нам пощастило більше, ніж «Десні».


– Після матчу у твоєму акаунті в Instagram з’явилася фотографія, де ти стоїш біля бровки зі своєю родиною? Вони приїхали підтримати тебе в Чернігів?


– Моя дружина Валентина і дочка Софія приїхали з Києва підтримати мене. Планую їх незабаром перевезти до Львова.


– Ти вже встиг налагодити взаєморозуміння з партнерами з моменту прибуття в клуб? Адже не секрет, що пара центральних захисників повинні розуміти один одного буквально з першого погляду …


– Взаєморозуміння вже є, але продовжую ще більше його налагоджувати. Немає межі досконалості.


– Чи був у тебе досвід виступів в клубі з чималою кількістю іноземців? Як спілкуєшся з бразильцями «Львова» на футбольному полі і в житті?


– Я трохи знаю англійську мову, і тут є бразильці, які теж нею говорять і розуміють. Намагаємося спілкуватися англійською. Але я ж грав перед цим в Ізраїлі. За допомогою англійської і жестів ми завжди знаходили спільну мову. Так і тут, так що ніяких складнощів в цьому плані я не відчуваю.


– Вже цієї суботи «Львову» належить зіграти матч другого туру УПЛ з київським «Динамо» на «Арені Львів». Як вихованець «Динамо» і людина, яка провела чимало років в столичному клубі, що скажеш про силу суперника і шанси львів’ян у цій грі?


– Про силу суперника, напевно, не треба нічого говорити. Усі і так чудово розуміють, що собою являє київське «Динамо». Шанси є завжди. «Львів» буде намагатися грати на перемогу, а там вже як вийде.


– Кого можеш виділити в нинішньому складі «Динамо», кому слід було б приділити пильнішу увагу при підготовці до поєдинку?


– Там всі гравці індивідуально сильні. Тому недооцінювати одного або другого футболіста не має сенсу. Дуже небезпечні крайні півзахисники – Циганков і Вербич. Але, в цілому, всі гравці – високого рівня. Тому гра буде дуже складною.


– У суботу ти можеш вийти на футбольне поле «Арени Львів». Чи доводилося тобі грати на цьому стадіоні і коли востаннє це сталося?


– У чемпіонаті УПЛ сезону 2018/2019 проти ПФК «Львів». Той самий матч, коли «Десна» виграла 3:1, а я вийшов на заміну в другому таймі.


– Минулого сезону на домашній матч «Львова» з «Динамо» на «Арену Львів» прийшла найбільша кількість уболівальників – більше 10 тисяч. Що скажеш прихильникам футболу, щоб вони прийшли підтримати «містян» у матчі з «Динамо»?


– Шановні вболівальники, приходьте на «Арену Львів» підтримати «Львів» в грі з «Динамо». Ми постараємося подарувати вам хорошу гру і результат!