8 липня 2019 08:05

Нападающий "Львова": "Чемпионат Украины очень мощный физически. В Бразилии на первый план выходит техника"

Нападник ПФК «Львів» Рожеріо Алвес Шина – про нічийний підсумок товариської гри з «Агробізнесом», прийдешні матчі сезону 2019/2020 та про те, хто з відомих футболістів є для нього прикладом для наслідування.


– Ти став автором одного з забитих м’ячів «Львова» у спарингу з «Агробізнесом» наприкінці першого тренувального збору. Пам’ятаєш той епізод у середині першого тайму?


– Було дуже приємно відзначитися голом і допомогти команді. Усе сталося завдяки Мартану, який віддав хороший розрізний пас. Мені залишалося лише відправити м’яч у ворота.


– Про що йшлося у твоєму святкуванні взяття воріт «Агробізнесу»?


– Людина є ніщо без Бога. Це надає мені сил з кожним днем ставати кращим та вдосконалюватися на футбольному полі.


– ПФК «Львів» звів останній контрольний матч до результативної нічиєї – 3:3. Чи справедливий результат зустрічі з «Агробізнесом»? Чи команда могла зіграти краще?


– Ми багато чого дозволили зробити суперникам у тій грі. Але ми мали достатньо шансів для того, щоб здобути перемогу. Звичайно, мене переповнює радість від забитого голу, але при цьому я розумію, що міг зробити більше.


– На твою думку, на якій позиції ти можеш приносити максимальну користь команді? Проти «Агробізнеса» ти грав на правому фланзі атаки…


– Я граю там, де мене бачить на футбольному полі тренер. Атакувати – це моя стихія. Намагаюся допомагати партнерам і у захисті. Але найкориснішим, звичайно, я можу у фінальній третині поля.


– Як тобі працюється пліч-о-пліч із новачками, які можуть поповнити склад «синьо-золотих левів» у літнє міжсезоння?


– Спокійно. Усі хлопці, що розпочнуть новий сезон у нашій команді, повинні об’єднатися заради реалізації високих цілей. Тільки так можливо досягти успіхів у спорті.


– Три тижні залишилося до початку нового сезону. На скільки відсотків оцінюєш свою готовність до прийдешніх матчів чемпіонату?


– На 100%, я готовий грати 90 хвилин у кожній грі. Залишати усі свої сили на футбольному полі заради успіхів команди.


– «Львів» розпочинає виступи в УПЛ домашніми матчами з київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем». Які перспективи у «містян» у новій кампанії?


– Не хочеться завчасно нічого обіцяти. Можу лише сказати, що ми будемо сфокусовані на забитих м’ячах та перемогах у кожній грі.


– Чи можеш ти порівняти чемпіонати України та Бразилії? Складно було адаптуватися до футболу у новій країні?


– Вони дуже різні. Чемпіонат України – дуже фізично потужний. У Бразилії на перший план виходить техніка і там не така висока інтенсивність гри. Але це нормально, що у кожному чемпіонаті є свої якості, яким надається перевага.


– Ти вже звик до українського футболу? Як твої успіхи у вивченні української мови?


– Так, я вже непогано розуміюся на ігрових стилях тутешнього футболу. Як щодо української мови, то знаю базові моменти, що необхідні у повсякденному спілкуванні.


– Чи дивишся ти матчі Кубку Америки? Як вважаєш, чи до снаги збірній Бразилії виграти цей турнір?


– Думаю, що збірна Бразилії має чудову команду та великих гравців і здатна стати чемпіоном. Вболіватиму за неї у фінальному матчі проти команди Перу.


– Хто твій найулюбленіший гравець, який є для тебе прикладом для наслідування?


– Найулюбленіший гравець – Неймар, але я намагаюся слідувати ігровому стилю Вілліана. Для мене він приклад футболіста, який реалізував себе на найвищому рівні.


– Чи можеш назвати трьох найсильніших, на твою думку, гравців в українському футболі?


– Тайсон, Мораєс та Вісенте.


– Чого ти хочеш досягти у ПФК «Львів» та які маєш амбіції у професійній кар’єрі?


– Хочу грати на високому рівні і досягти великих успіхів в Україні. Хочу стати чемпіоном з ПФК «Львів».