18 травня 2019 23:54

Лунин не сумел сыграть на ноль, дважды пропустив со стандартов от "Уэски"

Тренер Леганеса исполнил обещание, Лунин отблагодарить не смог - в первом голе могут быть претензии к украинцу.


Тренер "Леганеса" обіцяв надати Андрієві Луніну ігровий час в заключних матчах чемпіонату – і виконав обіцянку. Українець відіграв дев'яносто хвилин в передостанньому турі, стільки ж відіграв і в останньому.


Видавалося, що проти "Уески" буде легко і це передбачення с=збулося в першому таймі. Однак в другому, коли господарі підвищили темп, "Леганес" перелаштуватися не зміг. Тому український воротар опинився під вогнем, двічі болісно обпікшись. Перший гол - тема взагалі дискусійна. Певно, експерти з воротарської гри побачать помилку в діях українця.


***


Впродовж першого тайму "Уеска" не завдала в площину воріт "Леганеса" жодного удару. Були лише два постріли в напрямку воріт Луніна. Один – заблокований, інший – невлучний. Нервувати не було підстав.


Спокійно себе почував і Василь Кравець, для якого також знайшлося місце в основі. Він закривав увесь лівий фланг і каші не зіпсував (м'яко кажучи). Був одним з найкращих за показником володіння м'ячем, вдало грав в пас, застосовував дриблінг і не забував про прямі обов'язки. Не дивно, адже "Уеска" дозволяла грати. В першому таймі гості забили двічі, хоча один гол був скасований через офсайд.


Але в другій 45-хвилинці спокійне життя завершилося. "Уеска" пішла в атаку і зуміла забити після розіграшу стандарту. Аньор навісив зі штрафного, а Мантовані, який до того помилявся в захисті, влучно пробив головою. Найцікавіше те, що удар не був сильним чи спрямованим точно в "дев'ятку". Але став результативним, бо Лунін застав в напівпозиції – і на перехоплення не вийшов, і з лінії воріт висунувся. Неоднозначний гол – певно, в силах було зіграти краще.


Щоправда, трохи згодом українець реабілітувався класним сейвом після удару Мелеро з близької відстані. Мала місце ще спроба Камачо, але то було вже занадто просто для нашого воротаря. Значно простіше, наприклад, аніж момент на 87-й хвилині, коли українець потягнув потужний удар від Мой Гомеса. Проблема в тому, що перед тим був ще один пропущений – від того ж Мантовані і знову на стандарту. Цього разу – після подачі кутового. Там більше претензій – до захисників, хоча й Андрій смикнувся до ближньої стійки, в той час як удар пішов по центру воріт. Неприємно.


80 хвилин відіграв і Василь Кравець, який традиційно для себе багато рухався на полі і не відчував втоми. Здоров'я Василю вистачає, але іноді не вистачає раціональності, футбольної мудрості. Примітно, що замість нього на полі з'явився натхненник "Леганеса" Шімановскі, який багато часу пропустив через травму.


На цьому чемпіонат Іспанії для наших хлопців (як, власне, і для всіх інших) завершений. В новому сезоні буде нова історія.


Уэска. "Эль Алькорас"
"Уэска" - "Леганес" 2:1
Голы: Мартин Мантовани 55, Мартин Мантовани 83 - Мартин Мантовани 39 (авт.)


"Уэска": Александар Йованович, Хавьер Этчейта (Мартин Мантовани 31), Мойсес Гомес, Гонсало Мелеро (Хуанхо Камачо 61), Хавьер Галан, Кристиан Ривера, Луис Авила, Хуан Аньор (Алехандро Гальяр 71), Янгел Эррера, Энрик Галлего, Адриан Дигес


"Леганес": Андрей Лунин, Кеннет Омеруо (Эсекьель Муньос 53), Хуанфран, Диего Рейес, Гидо Каррильо (Юссеф Эн-Несири 67), Василий Кравец (Александер Шимановски 81), Рубен Перес, Микель Весга, Мартин Брайтвайт, Оскар Арнаис, Родриго Тарин


Предупреждение: Кеннет Омеруо 17