16 травня 2019 08:26

Первая лига. Ничьи "Волыни" и "Металлиста 1925" в пользу "Колоса"

З-поміж поєдинків перенесеного 24-го туру два не відбулися. «Колос» записав до свого активу три очки завдяки технічній перемозі над «Зіркою», що знялася зі змагань, а «Інгулець» з «Агробізнесом» поміряються силами 23 травня, адже команда з Петрового грала у фіналі Кубку України.


Оскільки володар єдиної перепустки до Прем’єр-ліги визначився достроково (ним став «Дніпро-1»), то актуальними залишаються ще два питання: хто з лідерів здобуде право взяти участь у перехідних матчах з аутсайдерами елітного дивізіону й кому з невдах не вдасться уникнути стикових поєдинків із командами, що посядуть другі місця у своїх групах у другій лізі. Хоча, якщо відверто, то інтрига зберігається лише в чільній групі, де має визначитися зайвий у суперництві «Волині», «Колоса» та «Металіста 1925». А от «Суми» й «Агробізнес» уже можуть готуватися до матчів за збереження прописки в першому дивізіоні.


Першим завершилося протистояння в Зорі, де середняк, «Балкани», приймав амбітну «Волинь». Лучани, що здобули п’ять перемог поспіль, прибули на Одещину в піднесеному настрої, хоч і не могли розраховувати на дискваліфікованих Младена Бартуловича та Ігоря Карпенка, які останнім часом перебувають у команді Андрія Тлумака на провідних ролях.


Господарі вийшли на поле в бойовому складі, у дебюті частіше контролювали м’яч, але рахунок відкрили гості – на 24-й хвилині відзначився їхній кращий бомбардир Денис Кожанов, що реалізував пенальті. Проте вже в одній зі своїх наступних атак «Балкани» вирівняли становище після удару Олександра Ільницького. На зустрічних курсах суперництво проходило й після перерви. На 48-й хвилині господарі вийшли вперед після того, як уже Олександр Райчев точно пробив з 11-метрової позначки. Однак невдовзі Кожанов зробив рахунок 2:2 і з 16-ма забитими м’ячами впритул наблизився до лідера бомбардирської гонки – Станіслава Куліша з «Дніпра-1». А на 57-й хвилині «Балкани» залишилися в меншості після вилучення Богдана Саламахи. Однак вони самовіддано захищалися (окремо слід відзначити їхнього воротаря Олексія Паламарчука) і не дозволили волинянам схилити шальки терезів на свій бік.


Футболісти «Прикарпаття» після сенсаційної звитяги в минулому турі над «Дніпром-1» з’ясовували стосунки зі ще одним претендентом на підвищення в класі – «Металістом 1925». Іванофранківці не могли розраховувати на дискваліфікованих ключових виконавців – стопера Петра Ковальчука й півзахисника Андрія Борисевича. Але підопічні Володимира Ковалюка вже неодноразово доводили, що чим у скрутнішому становищі вони опиняються, тим краще грають. Утім, і слобожани вже не мали права на осічку, тим паче, що знали про очкові втрати «Волині».


Ще в середині першого тайму харків’яни вийшли вперед після пенальті, реалізованого Олегом Синицею. Проте відразу після перерви настала черга пробивати 11-метровий прикарпатців, і Ярослав Конкольняк не схибив. 1:1. Це не вибило гостей із колії, і невгамовний Синиця оформив дубль. 1:2. Слід відзначити, що футболістам обох колективів дуже заважав сильний дощ. Проте останнє слово залишилося за бомбардиром господарів Богданом Оринчаком, який врятував свою команду від поразки. 2:2.


Знову поповнив свій очковий запас «Рух», який відсвяткував вікторію у Краматорську, а «Гірник-Спорт» підписав чергову мирну угоду – цього разу в Миколаєві.


Завершував тур поєдинок у Києві, де «Оболонь-Бровар» зустрічалася з «Дніпром-1». «Пивовари» у випадку перемоги ще зберігали мінімальні шанси пробитися на п’єдестал пошани. До того ж на їхньому боці була психологічна перевага, адже вони в першому колі взяли гору у Дніпрі. Але й підопічним Дмитра Михайленка кортіло довести своїм уболівальникам, що провал в Івано-Франківську був випадковістю. І вже на 5-й хвилині в’юнкий Тарас Кузик вивів дніпрян уперед. 0:1. Та після перерви господарі доклали чимало зусиль, аби відігратися, і їм це вдалося: на 65-й хвилині Араміс Кузін змусив капітулювати воротаря гостей. У підсумку – бойова нічия.