22 квітня 2019 14:00

Геннадий ОРБУ: "Главное, чтобы арбитры не испортили игру "Динамо" - "Шахтер"

Колишній хавбек "Шахтаря" поспілкувався з динамівською прес-службою з нагоди майбутнього матчу біло-синіх проти "гірників".


- Пане Геннадію, які ваші очікування від майбутнього протистояння "Динамо" та "Шахтаря"?


- Як і всі, я очікую хорошої та якісної гри від обох команд. Думаю, вони подарують радість усім любителям футболу, адже це наші гранди. Тут завжди високі очікування.


- Хто, на ваш погляд, буде фаворитом цієї зустрічі, враховуючи нещодавнє протистояння в Кубку України?


- Я думаю, що після останніх матчів цих суперників дуже важко вгадати фаворита, всі зустрічі проходять в рівній боротьбі. Команди матимуть свої плани на гру, і можливо все вирішить лише один епізод...


Відверто кажучи, останнім часом я найчастіше хвилююся за те, що арбітри можуть зіпсувати гру. Головне, щоб цього разу так не сталося.


- У ваші часи протистояння цих команд було схожим на те, що ми бачимо зараз?


- В мій час "Динамо" і по футболістам і по організації клубу було сильнішим за нас. Можливо і не набагато, але точно сильнішим. Ми передусім робили ставку на домашні ігри. Вже потім все змінилося, і "Шахтар" став грандом.


- Який матч проти "Динамо" вам найбільше запам'ятався?


- Для мене це матч 1994 року, нас тоді тренував Валерій Яремченко, а киян Йожеф Сабо. Це була дуже важлива гра для нас, адже ми тоді боролися за срібло з "Чорноморцем". Тоді у нас забив Сергій Ателькін і ми виграли 1:0. Дуже пам'ятна гра для мене.


- Градус протистояння вже тоді був таким високим?


- Тоді ще не було таких пристрастей як зараз, це лише в останні років 15. Повторюся, тоді "Динамо" було сильнішим за усіх в чемпіонаті.


- Чи можна попросити вас дати свій прогноз на переможця і рахунок матчу?


- Важке завдання, але якщо вже так, то я поставлю на перемогу "Шахтаря" з рахунком 2:1. Головне, щоб команди грали у рівних складах і з'ясовували стосунки лише м'ячем.


- Даріо Срна перед кубковою грою заявив, що хоче побачити бійку у цьому протистоянні...


- Якщо Даріо хоче побачити бійку - для цього є безліч інших можливостей. Є канали, які транслюють бокс та різні бойові мистецтва. Я ж хочу бачити футбол, а не бійку. Мрію, щоб ми отримали задоволення від гри обох команд.