13 вересня 2018 09:58
4

Александр ПОВОРОЗНЮК: "Эта "клетка" для дебилов, которые неправильно себя ведут. Их туда бросают и закрывают"

За останні декілька днів першоліговий "Інгулець" став одним із найголовніших ньюзмейкерів. Спочатку в інтернеті з'явилася фотографія гостьового сектору, який нагадує клітку, де мають утримуватися найнебезпечніші злочинці, а згодом представник "Металіста 1925", після матчу з петрівцями, написав гнівний матеріал, де звинуватив господарів у неналежному прийомі.


FootBoom вирішив зв'язатися з президентом "Інгульця" Олександром Поворознюком, щоб вислухати іншу сторону конфлікту і зрозуміти, чи дійсно була потреба робити для вболівальників клітку і чи не порушує це права людини.


- Те що я не дозволив керівництву "Металіста 1925" знаходитись у ВІП-ложі - дізнався із інтернету. Там було біля десяти вільних місць і не пустити людей... Мені смішно, адже я навіть не знаю, що вам сказати. Це просто якась маячня.


- Всі обговорюють гостьовий сектор, який нагадує клітку. Навіщо він потрібен?


- Після того, що відбулося на НСК "Олімпійський", коли ультрас харків'ян влаштували справжнє побоїще, і після того, що вболівальники "Металіста 1925" творили у нас торік, коли "Інгулець-2" віступав у Другій лізі, то вибачте, а що залишалося робити? Що поганого в нашому гостьовому секторі? Всі зручності в наявності, є крісла - влаштовуйтесь зручніше. Що не так? Ви ж пам'ятаєте, як фанати харківського клубу бігали по газону на "Олімпійському" після матчу з "Агробізнесом", а міліція намагалася їх утихомирити? У Петрово уболівальники "Металіста 1925" купили білети на перший сектор, де і підтримували свою команду. Це ж клітка не для нормальних уболівальників, а для дебілів, які неправильно себе поводять. Із-за цього їх туди кидають і закривають. На кожному стадіоні повинно це бути! І в мене є. Ми спеціально цей сектор встановили на видному місці, щоб усі його бачили і думали головою перед тим, як щось робити неправильно.


- Тобто ця "клітка" буде й надалі функціонувати?


- Я вам розповім простіше. Ця "клітка" - камера тимчасового утримання для тих вболівальників, які порушують правила поведінки на стадіоні. Спочатку їм роблять зауваження, а якщо вони його не виконують, то їх просто садять у "клітку" до з'ясування обставин. Що я не правильно зробив?


- Але ж це незаконне обмеження волі.


- Отих фанатів які бігали на "Олімпійському" по полю, куди їх саджали, коли ловили? Вони били всіх людей підряд, без розбору. Я не хочу, щоб у нас відбувалося подібне. Хочу, щоб наші вболівальники спокійно приходили з дітками на стадіон. Вболівай, кричи, божеволій, але чинити беззаконня я не дозволю! Ось для цього я зробив у нормальному місці "клітку", щоб усі її бачили. Якщо поліція когось туди посадить... Раніше так і було. Така "камера" повинна бути по регламенту! Для тих людей, які не вміють себе поводити у суспільних місцях та на стадіоні. Нашу "клітку" хтось побачить зі сторони і подумає: "Ого, не потрібно буянити, краще нормально вболівати".


- Ідея створити, мя'ко кажучи, нестандартний гостьовий сектор - ваша?


- Вона виникла якось спонтанно. Після всього того, що вболівальники "Металіста 1925" витворяли у минулому році, а незадовго до цього на "Олімпійському"... Якось до мене прийшов директор клубу і показав норми регламента. У нас повинна бути камера для зберігання речей і кімната для тимчасово затриманих.


- Чи правда, що представники поліції хотіли насильно посадити у "клітку" декількох уболівальників "Металіста 1925"?


- Ніхто нікого не збирався туди садити. Уболівальники харків'ян придбали квитки на перший сектор. Нема питань. Проте їм потрібно було сісти на свої місця згідно купленим білетам. Вони ж почали вивішувати банери, закриваючи рекламу тих людей, які платять за це гроші. Ми попрохали харківських фанатів перевісити їх в інше місце, наприклад, в задній частині сектору, але вони відмовились. Ось із-за цього почались розбірки.


- Було звернуто увагу, що "Інгулець" подав документи на атестат УПЛ, проте освітлення на вашому стадіоні не відповідає належному рівню.


- Цей стадіон, на якому зараз виступає команда у Першій лізі на атестацію не подавали. Ми подамо новий стадіон, який побудуємо. В ПФЛ по документах заявили іншу арену. Дай, бог, щоб в найближчий час у нас все вийшло і план вдалося втілити у життя. А що стосується "Металіста 1925", якби не "Шахтар", то побачили б яке у них було поле. Газон на ОСК "Металіст" був у прекрасному стані при Ярославському і зараз він знаходиться на гарному рівні через те, що за ним доглядають "гірники".


Знаєте, якби "Металіст 1925" у нас виграв, то нічого б цього не було в інтернеті. Мені раніше доводилося бувати на "Дніпро-Арені" і там дуже часто кричали: "Металіст - каманда ..." Якось далі не пам'ятаю. От просто хоч убийте, але забув останнє слово (сміється).


Не здувуюся, якщо представники "Металіста 1925" поскаржаться на "Інгулець" в ПФЛ. Хіба ж вони думали, що приїдуть у якесь село і місцева команда за 90 хвилин ігрового часу не дозволить їм нанести жодного удару у ствір воріт! Ні одного! Мабуть, харків'янам стало соромно. Напевно, і Валяєва через це звільнили.


Знаєте, до нас приїзжав "Авангард" і після нашої поразки до мене підійшов головний тренер Олександр Косевич, почав обійматися, цілуватися. Казав, які ми класні, що намагаємось вийти у Прем'єр-лігу, осипав компліментами, говорив, що я порядна людина. А якби він програв, то його б риторика змінилася. Він був би зовсім іншим. Подібна ситуація виникла з "Металістом 1925". Вони обігрували нас у Другій лізі і ніяких претензій тоді не було. Нічого страшного, собаки гавкають - караван йде. "Інгулець" все одно буде в елітному дивізіоні.


- Що скажете про відставку Валяєва?


- Після матчу з "Металістом 1925", незалежно від того, як зіграють гості, я чомусь був упевнений, що Валяєва приберуть. У другому таймі у харків'ян відбулася заміна. Коли Сула йшов з поля і простягнув руку Давидову, який виходив замість нього, то Сергій розвернувся і не відповів на традиційне привітання.


Коли Сула сідав на лаву для запасних і простягнув руку Валяєву, то головний тренер на цей жест ніяк не відреагував. Я відразу зрозумів, що в колективі назріває грандіозний скандал. Ось ця "бомба" вибухнула відразу після нашого з ними матчу.


Після поєдинку мені довелось поговорити з деякими людьми, які сказали мені, що команда "Металіста 1925" розділилася на три угруповання. Тобто, головний тренер не керує всім процесом.


- Ви спілкувалися з керівництвом "Металіста 1925" до матчу, чи тримали дистанцію?


- Якщо чесно, то не було ніякого бажання. Я звик спілкуватися з людьми, які адекватно мислять. Скажу відверто. Не вірю, що "Металіст 1925" вийде у Прем'єр-лігу.


- Чому?


- По-перше, це склад команди. По-друге, колгоспний принцип: все моє. Стороженко робить команду для свого онука. Якщо його не ставлять в стартовий склад, то тренера звільняють. Коли команду очолив Валяєв, то син його помічника грав у "основі" (Андрій Ралюченко - півзахисник, а його батько Сергій Ралюченко - асистент головного тренера). Валяєв прибрав Ралюченко-молодшого і все харківське угруповання пішло проти вже екс-тренера. Отже, наставники будуть слухати те, що їм кажуть згори, або команди просто не буде.


- Наведу ще один приклад.


- Я все роблю заради сина. Йому 12 років і він замість подушки кладе під голову футбольний м'яч. Марить футболом. Мені хочеться залишити після себе пам'ять і певний слід у житті. Мій син грає у футбол і хто вже до мене не приїздив. Хотіли забрати його до спортивної школи. Проте я бачу, що він ще не готовий. Не хочу, щоб грали мої гроші. Хочу щоб грав Поворознюк і я їм гордився. Повинна грати людина, а не гроші. І я не буду робити по-іншому. А Стороженко пішов іншим шляхом. У нас різні погляди на життя.


- Якщо ваш син завтра скаже, що хоче грати в основному складі "Інгульця" і попросить, щоб ви вплинули на головного тренера. Ваші дії?


- Моя відповідь буде наступною: "Синок, зароби спочатку собі ім'я, а тоді вже будеш грати у стартовому складі". Іноді йому кажу: "Знаєш, як твій батько став поважною людиною? Зробив добру справу і бог дав тобі одну квітку, зробив ще одну - отримав ще квітку, зробив ще одне добро і боженька дав тобі третю квітку. Синок, три квітки - це вже букет. А букет - оце і є авторитет. Треба намагатися робити тільки добрі справи. Своє місце у суспільстві потрібно завоювати і доказати. Тоді ти будеш усюди шанованою людиною".


Сергей Левченко

Я был в психушке, видел многое.... Но такого не слышал
Закрыть человека в клетку своей властью? Человеку нужна психиатрическая помощь...
Молодчина.Я не хочу щоб грали мои гроши.Правильный подход к детям.Я тебе дам удочку , а рыбу ты поймай сам.В отличии от многих родителей толкающих пацанов в футбол мимо их воли.По принципу иди Синку заробляй гроши.Поэтому у нас масса безталанных футбольных детей.Это моё мнение.
Сховати
420, из свежего. Сын Васи Ломаченко пришел к нему и говорит, папа, моему другу папа купил айфон, купи и мне. Вася говорит, нет проблем, если пробежишь 20 км. Малому под 6 лет!!! Тот согласился, Вася с Дедом подтянули его по физике и ничего, пробежал с Васей, дед на машине. Представьте что бы внуку предложил сделать ПАПАченко, при заявке схожей с Металистом 1925???