22 серпня 2018 12:54

Вадим СКИЧКО: "Аякс" будет играть в футбол, а не в смесь регби с борьбой, как "Славия"

Битва за вихід у групу ЛЧ між «Аяксом» і «Динамо» має бути не на жарт. Перший матч у Амстердамі буде лише заспівом, проте від його результату дуже залежить матч-відповідь у Києві. Журналіст програми «Профутбол», коментатор телеканалу «2+2» і постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» Вадим Скічко сподівається, що українська команда здобуде прийнятний результат у Нідерландах.


Олександр Хацкевич не втомлюється щоразу повторювати, що надійна гра у обороні – запорука загального успіху команди. В УПЛ це працює безвідмовно – за чотири тури «Біло-сині» не пропустили жодного разу. Зі «Славією» у кваліфікації ЛЧ було складніше, однак я спостеріг одну закономірність. У Празі та у Києві чехи створили більше небезпечних моментів по перерві. Так, у першому таймі київського матчу був скасований гол «Славії», проте якщо взяти загальну кількість епізодів, то нагод відзначитися у чехів абсолютно точно було більше у другі 45 хвилин обох зустрічей.


У Амстердамі теж буде дуже складно, публіка теж тиснутиме, а «Аякс» більше гратиме саме у футбол, а не у суміш регбі з боротьбою, як «Славія». За такої ситуації дуже важливо не «поплисти». «Штурму» амстердамці вдома забили вперше на 15-ій хвилині,


«Стандарду» – на 30-ій і далі вже доводили результат до комфортного. Цього киянам необхідно уникнути. За статистикою минулого сезону «Аякс» набагато частіше (більш як вдвічі) забиває після перерви. Отже «Динамо» варто докласти усіх зусиль аби принаймні у першому таймі не пропустити та убезпечити себе від втрати нервових клітин у Амстердамі.