16 серпня 2017 14:43
9

Валерий ЯРЕМЧЕНКО: "Одно слово Путина - и весь украинский народ скажет "спасибо"

Iнтерв’ю "Футбол 24" із легендарним гравцем та тренером донецького Шахтаря про життя на Донбасi.


Про життя на окупованiй териториiї


– Порівняно з недавнім часом, стріляти стали менше. Вчора, наприклад, було спокійно. Коли знову стрельнуть – зараз, завтра чи післязавтра – я не знаю. Хто дасть гарантію, що це все не розпочнеться у будь-яку хвилину? Ви не у мене запитуйте, а в Порошенка. Це проблема не моя – це проблема всієї країни. Один день стріляють більше, один день – менше. Сьогодні вбивають, завтра – ні. Одного вбили чи п’ятнадцятьох – шкода однаково.


Вже немає ніякого страху. У мене є інший страх – ми не здатні навести лад у своїй країні. У нас стріляють, а ми кажемо, що це – АТО. Що таке АТО і що таке війна? Скажіть мені, будь ласка. Якщо вбили більше 10 тисяч людей – це АТО? І кінця-краю не видно. Тут люди увесь час ховають загиблих. А наш президент нічого не каже. Вмикаю телебачення – глухо. Порошенко навіть не з'являється. Де він?


Футбольні проблеми у порівнянні з тим, що робиться в країні, – це так, дрібничка. У Києві, у Львові не стріляють – і багато хто думає, що все нормально. Одного загиблого шкода, а тут – 10 тисяч! Ви знаєте, скільки людей поїхали звідси? Більше 5 мільйонів. В основному – молодь. Залишилися лише старики.


Про Порошенко


– Якщо він відмовиться від Донбасу – його одразу закопають. І все ж я вважаю, що цю частину Донбасу потрібно віддати. Тут половина людей отримує пенсію в рублях. Росія це спеціально робить, щоб панував "русский мир". Якщо вони хочуть – нехай їдуть в Росію. Не потрібно загравати з людьми. Варто чинити жорстко, але справедливо. Якщо тут не хочуть визнавати Україну – то заради Бога, йдіть у Росію. Але потрібно відділити – перекрити кордон по тій території, яка захоплена. Нехай собі живуть, нехай Росія їх годує. А що, невже ви хочете, щоб цей конфлікт продовжував отак тліти? Щоб далі гинули люди? Ще 10 років так існувати?


Про пораду Путiну

– Зараз скажу, бо мені шкода загиблих людей як з України, так і з Росії. Моя мати – росіянка, а батько – українець. Для чого Путін хоче на все життя посварити два народи? Я не знаю. На його землі не вбивають людей. Не Україна ж пішла на Росію, а росіяни зайшли сюди. Увесь світ про це знає, і лише президент Росії каже, що він не знає.


Тільки одна людина може зупинити війну – це Путін. При всій ненависті до нього від українського народу, я попросив би його знайти у собі мужність і закінчити кровопролиття. Одне слово Путіна – і весь український народ скаже "спасибі". Хто ненавидить, той не скаже, але більшість подумки, у душі, подякує. На нашій території помирають наші люди – на це неможливо дивитися, це неможливо пережити.

Он прав том плане, что если эти территории будут в составе Украины, то на следующих выборах после присоединения, как вы думаете, за кого там 90% пойдет голосовать? И тогда в лучшем случае у оппоблока в разы увеличивается количество мест в Раде. А там и Юлька поспешит договорнячок состряпать, уже было.
Вот ублюдок! "Отдать" !!!
Кому не нравится - пусть валит к мокшанам лаптеприводным.
И каким надо быть дебилом, чтобы не понимать, что ПуХу не людишки эти, не территория эта не нужна.
А, нужно, ему, что бы эта язва никогда не заживала, и отравляла весь организм.
Сказати загарбнику "спасибі"?Може його ще в дупу поцілувати?
На нашій території помирають наші люди – на це неможливо дивитися, це неможливо пережити. и за это он предлагает сказать спасибо? сепаратор латентный, и там подмазал, и там подмазал, в ручку путина целовать собрался может еще?

птн пнх и никак иначе
Старый холуй, бредни ватника. Сегодня отдай Путлеру Донбасс, Потом Днепр, потом Киев? Пока Путлер не сдохнет война не окончится.
Українці цьому недоноску вже не подякують. А от згадати Ахметова потрібно було б. Йому багато хто там і зараз дякує. А він один з тих, хто цю війну розпочав.
Так дело в том, что так называемые ЛНР и ДНР не нужны Путину в составе России. Они ему нужны только для того чтоб дестабилизировать Украину. А вообще скоро война закончится, максимум через год. Американцы наконец то ввели реально болезненные санкции, да и вооружение начнут поставлять более серьезное. Песенка х*йла скоро будет спета.
С Вареликом произошла реакарнация? Это плохой знак.
Я этой сволочи никогда не скажу спасибо, при любом раскладе . Так, что тут извини Валерий.