17 квітня 2015 13:56
5

Вице-президент "Динамо" Алексей Семененко: "Кое-что о страхе и ненависти"

Вчера в интервью одному из СМИ генеральный директор "Шахтера" Сергей Палкин заявил следующее:

"21 сентября мы проводили матч с "Зарей", перед этим клуб обратился к нам, чтобы мы позволили нашим арендованным футболистам сыграть с "Шахтером". Мы согласились, игроки вышли на поле, мы уступили в той встрече.

Потом почти через месяц состоялась встреча "Говерла" - "Динамо", где киевляне запретили играть за ужгородцев восьмерым своим футболистам. В итоге мы со своей правдивостью, честностью и принципами на втором месте, а "Динамо" на первом.

Мы показали пример, которому "Динамо" не последовало. ФФУ стоит задуматься о том, чтобы для всех были одинаковые правила игры. Должен быть фейр-плей, которого сегодня, к сожалению, нет. Должны быть единые правила относительно арендных договоров".

"Динамомания" обратилась к вице-президенту "Динамо" Алексею Семененко с просьбой прокомментировать упреки г-на Палкина в адрес киевлян в нарушении фейр-плей.

Приводим ответ Алексея Михайловича в полном объеме.

"Є стара галицька байка, герой якої у мить небезпеки публічно наклав у штани. А потім пояснив, що це він “не від страху, а від лютої ненависті”. Згадую ці слова щораз, коли хтось із керівників “Шахтаря”, чи то тренер Мірча Луческу, чи то генеральний директор Сергій Палкін, виходить і гучно псує інформаційне повітря черговою заявою.

Остання із них стосувалася заборони орендованим у “Шахтаря” гравцям “Зарі” зіграти у матчі команд цієї суботи. На перший погляд здалося, що “Шахтар” просто злякався — бо ж “Зоря” восени уперше за багато років обіграла “Шахтар”, тож варто перестрахуватися. Так я думав учора зранку. А вже ввечері, за кілька годин до матчу “Динамо” -”Фіорентина”, з'явилася заява Сергія Палкіна, який звинуватив “Динамо” у порушенні правил “фейр плей”, тобто чесної гри. Мовляв, “Шахтар” дозволив своїм орендованим грати проти себе за “Зорю” і програв, а “Динамо” не дозволило своїм орендованим грати за “Говерлу” і тому виграло. Ось і вимушений тепер “Шахтар” слідувати поганому прикладу конкурентів.

Чого більше у цих словах — страху перед "Зорею" чи ненависті до конкурентів? Бо ж гендир  “шахтарів”,  як і зазвичай, трохи лукавив, “забувши” про те, що “Зоря” сама платить зарплату орендованим гравцям, а “Говерла” цього не робить, і орендовані динамівці, які за неї грають отримують гроші у своєму клубі. Є різниця? Отож.

Звісно, що краще, аби це все було заздалегідь прописано у регламенті, аби не було суперечок, але ж і з регламентом у керівників “Шахтаря” те ж саме — чи то страх, чи то ненависть. Не минає тижня, як Мірча Луческу пропонує цей регламент поміняти. Його не зрозумієш — чи то це у нього від страху програти чемпіонат, чи то від ненависті до самого українського чемпіонату, який він ще з осені постійно називає “неповноцінним”. Луческу чи не щодня бідкається, що команди у нерівних умовах, що “Шахтар” не може грати у Донецьку, ніби у цьому винні “Динамо”, “Дніпро” чи Федерація футболу.

Наші головні футбольні конкуренти з "Шахтаря" завжди хочуть залишатися білими та пухнастими. Бажання це зрозуміле. Тільки от шляхи до його здійснення, як на мене, далекі від принципів «фейр-плей».

Cool
Можна було і більш різко відповісти. В інформаційній війні, розв"язаній не з вини Динамо, потрібно бути максимально жорстким. Отримавши потужний відлуп, ворог 100 разів подумає, перш ніж знову вкидати інформпривід для скандалу.
Сховати
та ні, буде вкидати і надалі. Вони не зважають на суспільну думку. Точно так, як параша.
нормально