3 квітня 2015 15:00

"Динамо" U-13 на турнире Ateitis Cup 2015 – вторые

Із срібними медалями з міжнародного дитячо-юнацького турніру Ateitis Cup 2015, який проходив у Вільнюсі, повернулися динамівці 2002-го року народження.

Впевнено обігравши всіх суперників у групі, підопічні Євгена Ястребинського та Юрія Миколаєнко з першого місця вийшли у фінал, де з рахунком 0:3 поступилися італійській «Аталанті».

Всього в турнірі брали участь 10 команд футболістів 2002-го року народження, поділені на дві групи по п'ять у кожній. Разом з динамівцями за вихід у фінал у групі «В» боролися дві латвійські команди з Риги і дві литовських - «Метта» (Латвія), SHFS (Латвія), «Жальгіріс» (Вільнюс) і команда Національної футбольної академії Литви. Грали команди два тайми по 25 хвилин.

Пропонуємо вашій увазі результати матчів за участю динамівців:

Груповий етап:

«Метта» (Рига, Латвія) - «Динамо» (Київ) - 1:3

«Жальгіріс» (Вільнюс, Литва) - «Динамо» (Київ) - 0:6

«Динамо» (Київ) - Національна футбольна академія (Литва) - 5:0

SHFS (Рига, Латвія) - «Динамо» (Київ) - 0:5.

Фінал

«Аталанта» (Бергамо, Італія) - «Динамо» (Київ) - 3:0

Детальніше про виступ динамівців розповів їхній тренер Євген Ястребинський:

- Для підготовчого періоду перед стартом чемпіонату це був потрібний турнір для награвання складу, зв'язків і взаємодій. Ми провели два матчі групового етапу в перший день змагань, два - в другій і фінал - в третій. В цілому, організація турніру була хорошою, рівень суперників - неоднорідний, зустрічалися як слабкі команди, так і сильніші. На груповому етапі особливого опору нам ніхто не надав. Явно виділялися «Динамо» і «Аталанта». Але у фіналі італійці виявилися сильнішими, хоча у нас були шанси, ми створювали перспективні моменти. Але у нас не виявилося рівноцінних замін, та й втома позначилася. До другого пропущеного м'яча билися, а потім сил уже не вистачило. В останній день перед від'їздом дітей відправили в аквапарк, тож вони встигли і пограти, і відпочити, покупатися, покататися на гірках.

За підсумками турніру на церемонії нагородження динамівець Владислав Ванат отримав індивідуальну нагороду - приз найкращому гравцеві нашої команди.