11 жовтня 2014 17:36

Анатолий ТИМОЩУК: "Каждая игра решающая"

Півзахисник національної збірної команди України Анатолій Тимощук поспілкувався із журналістами під час прес-конференції напередодні матчу відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Македонії.

- Наскільки перемога над збірною Білорусі додала впевненості у силах українській команді? Все-таки старт відбору Євро-2016 видався відверто невдалим

- За рахунок характеру й самовіддачі ми домоглися необхідного результату, взяли три очки. Головне - підійти до поєдинку з Македонією у хорошому настрої. Ситуація в групі наразі така, що є несподівані результати з боку наших суперників. Тому нам необхідна тільки перемога у завтрашній грі.

- Вас здивувало, що збірна Македонії насилу зуміла здобути три очки у відбірковому матчі із командою Люксембурга?

- З Люксембургом нікому не буде легко. Це дуже непроста команда. Наразі вже немає команд, які можна обіграти у півсили. Кожна гра вирішальна, тому нам потрібно докласти максимум зусиль у майбутніх матчах.

- У Львові до сих пір утримується переможна серія збірної України. Як Ви ставитеся до цього факту, зважаючи на майбутнє протистояння зі збірною Македонії?

- Ми провели тут багато матчів. Радує, що ця серія триває, і сподіваємося, що вона нескоро закінчиться, враховуючи підтримку на стадіоні. Напевно, тут одна з найкращих підтримок українських уболівальників. Хочемо віддячити усіх вболівальників, які прийдуть на матч зі збірною Македонії, хорошою грою.

- Чи буде Вас хтось особисто підтримувати у завтрашньому поєдинку із македонцями?

- Мої рідні намагаються відвідувати усі матчі збірної. У Львові, в Києві та у будь-яких інших містах України. І у Білорусі були, і на цьому матчі будуть. Вони завжди раді підтримати національну збірну.

- Чи не було у Вас відчуття під час спільної підтримки українських та білоруських вболівальників у Борисові, нібито Ви грали домашній матч, а не виїзний?

- Мені легко було оцінити ситуацію на стадіоні, аніж Артему (Федецькому - ред.). Атмосфера на арені була сповнена єдності вболівальників обох країн!