11 жовтня 2014 16:09
5

Михаил ФОМЕНКО: "Наверное, мне следует извиниться перед Люксембургом"

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко дав передматчеву прес-конференцію напередодні матчу відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року зі збірною Македонії, який відбудеться 12 жовтня на "Арені Львів" у Львові.

- Михайле Івановичу, що Ви можете сказати про наступного суперника збірної України у кваліфікації ЧЄ-2016 - команду Македонії?

- Збірна Македонії нічим не відрізняється від представників колишньої Югославії. У них добре йдуть гравці у боротьбу, це досить агресивна команда. Вони пресингують своїх суперників, намагаються якомога більше відбирати м'ячі у середній лінії. Команда створює небезпечні контратаки, там є хороші виконавці. Мені, напевно, слід вибачитися перед Люксембургом, враховуючи той факт, що я відніс їх до аутсайдерів групи перед стартом кваліфікації. Але час показав, що вони теж можуть попсувати усім нерви. Македонці ставлять завдання виходу з групи до фінальної частини континентальної першості. Тому у нас дуже непроста група.

- А що Ви можете сказати про збірну Іспанії? Все-таки екс-чемпіони світу позавчора програли на виїзді Словаччині...

- Сюрпризи завжди були, є і будуть. Невдача на чемпіонаті світу змушує іспанців перебудовуватися. Не буває так, що все йде по накатаній у футболі. Тим паче, їх можна зрозуміти після першої перемоги у нинішньому відборі, яку вони здобули з великим рахунком. Мотивація, напевно, у них підкачала на матч із словаками. Але вони були, є і будуть серед лідерів європейського футболу.

- У другому таймі матчу зі збірною Білорусі Ви довірили місце на полі дебютантам Пилипу Будківському та Сергію Сидорчуку. Чи залишились Ви задоволеним їх діями на полі?

- Один допоміг відзначитися центральному захиснику білоруської команди, який забив у власні ворота, а другий відзначився голом. Те, що вони виконували на футбольному полі, не могло не вдовольнити ні тренерський штаб, ні їх партнерів по команді. Вони ж не випадково отримали виклик до збірної. Футболісти досягають певного необхідного рівня і отримують запрошення до національної команди. Вони просто добре виконали свою роботу.

- У якому психологічному стані підходять гравці української збірної до матчу із македонцями? Чи є травмовані напередодні цієї гри.

- Майбутня гра буде відрізнятися від попередньої. Все-таки матч чемпіонату України «Динамо» - «Шахтар» дуже багато забрав функціональних і емоційних сил у футболістів. За короткий час складно було відновитися. Плюс невдача у грі зі словаками на початку відбору Євро-2016. Це усе тиснуло на хлопців. Тому ми були у різних позиціях із білорусами. У Росії, де виступають багато білоруських футболістів, була пауза після єврокубкових матчів. Призупинився внутрішній чемпіонат, щоб дати час футболістам на підготовку до матчів збірної. У них була перевага у цьому плані. Наразі ж суперник зіграв у той же день, що і ми, має дві доби на відновлення та високу мотивацію. Потрібно все врахувати і намагатися видати хороший футбол.

Три опоры с петухами согласен...но с словаками и белорусами!!!куда это годится...стоячий едмар... стипаненко???.сидорчука выпускай и зозули в помощь длинного!!!
Все-таки матч Динамо - Шахтер сказался. У Ярмоленко аж ноги заплетались, Степаненко тоже не очень выглядел. Надеюсь, к завтрашней игре все отойдут. Хотя количество брака было неимоверным, тут еще, видимо, сказывается, что Ротань и Коноплянка после травмы не набрали форму.
"Мені, напевно, слід вибачитися перед Люксембургом, враховуючи той факт, що я відніс їх до аутсайдерів групи" - нехай вибачиться перед Ліхтенштейном.
Сховати
Можливо, просто обмовився?
Сховати
Да, була така обмовка напередодні вильоту до Мінська. Цікаво, що її навіть розтиражувли через оф.сайт ФФУ...