19 квітня 2012 22:13

Владимир ЧЕСНАКОВ: "Мой фол на желтую карточку не тянул"

Центральний оборонець "Ворскли" згодився поділитися не надто приємними для нього спогадами від київського матчу

Володимире, опісля матчу вже минуло дві повні доби, емоції схлинули (розмова відбулася у вівторок зранку – Г.К.). Тож, яким чином можете охарактеризувати двобій проти "Динамо"?
– Гадаю, усі бачили, що у першому таймі ми грали дуже непогано – виникали моменти у "Динамо", але й ми могли відкривати рахунок. На жаль, не поталанило з реалізацією. Ключовий відрізок матчу – старт другої половини. У нас свій момент не реалізував Ахмед Янузі – захисник киян виніс м’яча з лінії, а ось "Динамо" свою нагоду реалізувало. Після цього ми просто розсипалися, пропускали атаку за атакою.

А в чому вбачаєте причину такого контрасту у діях "Ворскли"?
– Повторюся, нас надломив другий гол "Динамо", опісля якого шансів бодай на нічию у нас уже майже не залишилося.

Зрозуміло. Після матчу стало відомо, що клуб подаватиме апеляцію на ваше попередження, котре виявилося вже восьмим у цьому сезоні. Вважаєте, арбітр поєдинку Віталій Романов помилився, коли продемонстрував вам жовту картку?
– Так, гадаю, то було помилкове рішення і поясню чому. По-перше, до цього епізоду я правила жодного разу не порушував. По-друге, грубого фолу не було: я намагався зіграти у м’яч, це мені вдалося, але зачепив ногу опонента. Те, що фол був, – це стовідсотково, а ось на жовту картку він не тягнув.

Претензії до арбітра висловлювали?
– Так, відразу спитав, що ж такого грубого було у моїх діях. Суддя на це відреагував фразою: "Ти зіграв жорстко ззаду". Я йому повідомив, що для мене це восьмий "гірчичник", а пан Романов відповів: "Ну що ж ти так?".

Цікавий діалог. А особисто ви вірите в успішність апеляції? Он Микола Павлов вже заявив, що шансів малувато…
– Звичайно, вірю, але мені складно оцінити ці шанси.

Володимире, просто не можу проігнорувати тему висловів Миколи Петровича щодо цього матчу, які мали серйозний резонанс. Мова про небажання наставника відбирати очки у "Динамо". Футболістам він якось пояснював таке своє ставлення до майбутнього поєдинку?
– Ні, усе було як завжди. Гравцям він нічого не говорив. Навіть не знаю, що ще можна відповісти на це питання…

Перейдемо тоді до глобальнішої теми. "Ворскла" нині зависла у середині таблиці без реальних шансів на зону Ліги Європи. Які завдання стоять перед колективом? Окрім, звичайно, такого банального, як перемога у кожному матчі.
– Ось бачите, ви вже самі й відповіли на своє питання (усміхається). Намагатимемося радувати наших шанувальників та закінчити сезон на мажорній ноті.

Наостанок про приємне. Для початку хотів би привітати вас із Великоднем…
– Спасибі, взаємно!

…І поцікавитися, як саме ви його провели.
– Цьогорічна Пасха була просто дивовижною! Приїхали мої батьки із Глобина (це містечко неподалік від Полтави), завітали у гості батьки дружини. Зранку побували у церкві, а потім поїхали додому, розпалили на подвір’ї вогнище, смажили шашлики, спілкувалися. Було просто чудово!
Гліб КОРНІЄНКО