13 квітня 2012 21:02
38

КДК: "Вакс сознательно заменил в рапорте обоснование предупреждения Гармашу"

 У п'ятницю, 13 квітня, Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) Федерації футболу України задовольнив апеляційну скаргу київського «Динамо» на другу жовту картку півзахисника Дениса Гармаша, отриману ним у матчі 26-го туру чемпіонату України проти донецького «Шахтаря», що призвела до вилучення гравця.

 

Таким чином Гармаш може брати участь в найближчому матчі киян проти «Ворскли», який запланований на 14 квітня.

 

Приймаючи відповідне рішення, КДК узяв до уваги лист Комітету арбітрів ФФУ, де розтлумачено положення Правил гри, зокрема Правил 5 та 12 щодо винесення попереджень на підставі порушень у вигляді недисциплінованої поведінки та перешкоджання або затримки відновлення гри.

 

Висновки Комітету арбітрів наступні: "...у випадку, якщо йдеться про повернення на поле без попередньо отриманого від арбітра дозволу, то підстав для винесення попередження немає. Телевізійний відеозапис у чіткий спосіб, що не залишає місце для сумнівів, підтверджує, що гравець Гармаш не виходив за межі поля аж до моменту, коли гру було відновлено ударом від воріт з боку «Шахтаря», і тому попередження винесене за те, що відбувся вихід на поле без дозволу арбітра, не знаходить підстав у положеннях Правил Гри".

 

Детально вивчивши матеріали справи, відеоматеріали зазначеного епізоду тощо, Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ вважає, що рішення щодо винесення попередження Денису Гармашу, прийняте арбітром матчу 26-го туру Юрієм Ваксом, має явно помилковий характер.

 

А відповідно до п.2 ч.3 ст. 59 Дисциплінарних правил ФФУ, Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ виправляє явні помилки в рішеннях дисциплінарного характеру, прийнятих арбітром. Також відповідно до ч.4 ст. 51 КДК ФФУ може розглядати тільки правові наслідки прийнятого арбітром дисциплінарного рішення у випадках, коли таке рішення спричинило явну помилку.

 

Отже, КДК зобов’язав ОПФКУ «Прем’єр-ліга» не враховувати правові наслідки рішення арбітра матчу 26-го туру чемпіонату України з футболу між «Шахтарем» та «Динамо» Вакса щодо вилучення футболіста Гармаша. Дане рішення у порядку статті 81 Дисциплінарних правил ФФУ набуває чинності та підлягає негайному виконанню після його отримання.

 

Цим же рішенням КДК інформує Комітет арбітрів ФФУ щодо встановлення факту, що при складанні свого рапорту Юрій Вакс свідомо замінив підставу попередження Гармаша на «недисципліновану поведінку: затримку поновлення гри» з метою приховування дійсної аргументації, яка не відповідала обставинам епізоду попередження футболіста.

 

я из Севастополя, но уже неделю жду запах жареного вакса! (пересолить не жалко)
хочу прояснить два момента, в цейтнот загнала вакса замена, ему нужно было удалить Дена срочно, что подчёркивает его махровую проплаченную предвзятость, и главное = матч подлежит переигровки поскольку было вынесено не просто упередженое решение а ошибочное по букве закона (из той же оперы, что и гол забитый мячом брошенным с трибуны, игра футболиста который должен был отбывать дисквалификацию).
Да, Вакс, похоже, судить не будет долго. Я все-таки склоняюсь к тому, что он тупо не выдержал давления перед матчем,отдсюда куча ошибок. Ведь если бы действительно ставил целью удалить Гамаша, вторую желтую мог показать за подкат сзади, но предупредил просто, что это - последнее нарушение. А когда понял, что спорол хрень с удалением, запаниковал, поменял формулировку в протоколе.
Сховати
Если бы он переживал по поводу всей передматчевой пурги, что несли кроты, то носился бы по полю в поту и с перекошенным от усердия лицом, как это было с Можаровским. Вакс же прохаживался вполне расслабленно, а иногда и с глуповатой улыбкой. Может и купили его, может просто дунул перед игрой для бодрости, кто его знает.
Сховати
Нет, чувак нервничал, это было заметно и по мимике, и по судейству. Убежать до того, как игрока вывели с поля, не проследив за этим, тут либо нервы и потеря концентрации, либо изощренное коварство (в чем я сомневаюсь).
blizkrig 2102 Пожаловаться 13 апреля 2012 22:01 ответить Да красота, то оно, конечно, красота.Но поставленная кротами цель достигнута - очков таки поровну.Если этому суждено было случиться - то лучше уж это произошло бы в нормальной игре.А так - и первое место -ту-ту, и Семину задницу прикрыли.В общем, все раком....(( --------------- Дело Хорей еще в уефа, думаю они не сдадут игру, а будут биться!!сейчас за ними следят как никогда .Воспользуемся ли мы, вот вопрос!)
Solomir 13 апреля 2012 21:33 Так хто йому платити буде ? :) Він же не здатен навіть засудити грамотно, як Швецов до прикладу - от Швецову платять а Ваксу і платити не треба, сам вислуговується, з надією на те що колись заплатять. --------------- Платят всем!Просто кто то по неумению не может этим воспользоваться.а кто то пользуется)).Платят на уровне районов,ДЮСШ ,чемпионатов областей и лиг и т.д. Всегда платили и будут платить
КРАСОТА!!! есть же справедливость :-)
Сховати
Да красота, то оно, конечно, красота.Но поставленная кротами цель достигнута - очков таки поровну.Если этому суждено было случиться - то лучше уж это произошло бы в нормальной игре.А так - и первое место -ту-ту, и Семину задницу прикрыли.В общем, все раком....((
Ваксу после этого не доверят судить и Кожаный мяч.
Цим же рішенням КДК інформує Комітет арбітрів ФФУ щодо встановлення факту, що при складанні свого рапорту Юрій Вакс свідомо замінив підставу попередження Гармаша на «недисципліновану поведінку: затримку поновлення гри» з метою приховування дійсної аргументації, яка не відповідала обставинам епізоду попередження футболіста. Сильная формулировка, ждем еще Коллину... Но есть ли повод для переигровки??? По ходу нет, он в рапорте спецом насрал, что бы повода не было.
Сховати
Такого приводу і не може бути ... Тоді потрібно перегравати матчі дискваліфікованого Іщенка. шахтар- Кривбас, шахтар - Металург Д., Маріуполь - Дніпро, перегравати матч Карпати - Шахтар, з Ваксом і так далі, матчів 20 набереться.
Сховати
Тут административная ошибка. Ввод мяча при посторонних на поле и т.д.
А я думаю, протест на переигроку подать надо. Хуже не будет. А психологическое давление на кротов, в том числе и на игроков, это окажет.
не наводи тень на плетень! причём дисквалификация ищенко к предыдущим играм, и если уж на то пошло то почему за один сезон а не три... ... арбитра дисквалифицируют за двоякое трактование правил в разных игровых эпизодах, а применительно к ваксу речь о методологическо неверном решении, решении вне правил - которое существенно повлияло на продолжение игры, как то создание численного перевеса!!!
Так хто йому платити буде ? :) Він же не здатен навіть засудити грамотно, як Швецов до прикладу - от Швецову платять а Ваксу і платити не треба, сам вислуговується, з надією на те що колись заплатять.
Просто ошибку Колина мог бы и простить, но изменение в записи протокола точно не простит.