27 лютого 2012 20:42
3

Юношеская сборная Украины - победа над россиянами

Україна (U-17) − «Рубін» (Росія, дубль) − 2:0

Голи: 1:0 Харатін (із пенальті), 2:0 Таньковський.

Україна: Сарнавський (Ставицький, 80), Ткачук, Качараба, Харатін, Соболь, Лазарович (Таньковський, 46), Полегенько (Чередніченко, 74), Габелок (Завийський, 55), Радченко (Тищенко, 55), Білоног (Ветров, 55), Миранян.

У суботу, 25 лютого, юнацька збірна України (футболісти 1995 року народження), що продовжує підготовку до відбірного еліт-раунду ЧЄ-2012 (U-17), провела в Туреччині спаринг із дублюючим складом казанського «Рубіну». Наша команда взяла гору, завершивши на мажорній ноті середземноморський збір.

Після двох поспіль поразок від турецьких однолітків (2:3 і 2:4) суботній виграш має стати для підопічних Олександра Петракова ковтком упевненості. Перший тайм пройшов за невеликою перевагою казанців, які, до речі, посідають четверте місце в молодіжній першості Росії. Втім, рахунок у грі, кожна половина якої тривала 45 хвилин, судилося відкрити синьо-жовтим. Перед свистком на перерву за фол проти Дмитра Білонога був призначений пенальті, який реалізував хавбек київського «Динамо» Ігор Харатін. Після відпочинку на полі домінувала вже наша команда. Втілили в гол ігрову перевагу українці зусиллями півзахисника донецького «Шахтаря» В’ячеслава Таньковського, котрий по перерві замінив травмованого Романа Лазаровича.

Свій наступний збір наші юнаки знову проведуть на середземноморському узбережжі. Із 17 по 24 березня вони тренуватимуться в турецькому Белеку й звідти вилетять до Грузії − для участі у відбірному еліт-раунді. За єдину путівку до фінального турніру ЧЄ-2012 від 3-ї групи синьо-жовті сперечатимуться з англійцями (26 березня), іспанцями (28-го) та господарями (31-го).

В финальном турнире ДЮФЛ каждая команда имеет право усиливаться не более чем 3-я игроками из любой другой команды, независимо от территориальной принадлежности.С успехом этим пользовался в *Динамо* г.Киев тренер Журавлев.Делалось это так: в его команде 24-26 детей.На финал едут 18 человек-все,кто живет на Нивках(академия -ведь за многих из них уже получены откаты).Вместе с ними и детьми-киевлянами--15человек(последние поборы с родителей были 500 грн-на водичку,потому что жарко,плохое питание и т.д.)А вот ОСТАВШИЕСЯ 3 места занимают,в основном, дети из других городов.По какому то стечению обстоятельств у них родители или из банков,или просто бизнесмены.В играх кое-кто из них появляется на 7-13 минут.При этом они могут стать чемпионами Украины.А уже в дальнейшем о них совершенно ничего не слышно...Но ГЛАВНОЕ заключается в том,что на протяжении всего финала у тренера Журавлева есть и на водичку,и на закуску,и пивком он заливается там как водой...
а Богдан Сарнавський хіба не з Динамо?
Сховати
К сожалению, нет. Он из Арсенала. В финальном турнире ДЮФЛ он выступал за Динамо - по регламенту можно привлекать нескольких игроков из школ того же города (дословно я не знаю, но как-то так). Да, на фото - Игорь Харатин.