1 жовтня 2010 18:02
5

Яковенко обнародовал список игроков для подготовки к матчу с голландцами - в нем пятеро динамовцев

 

Наставник молодіжної збірної Павло Яковенко оприлюднив список із 27 виконавців, що готуватимуться до матчів раунду плей-офф відбірного циклу Євро-2011 (U-21) проти однолітків з Нідерландів. Синьо-жовті зберуться 3 жовтня − безпосередньо перед відповідальною дуеллю проти помаранчевих. Перша гра відбудеться 9 жовтня, а матч-відповідь − 12-го.
 
На відміну від попереднього збору, що пройшов з 27 по 30 вересня в «Пущі-Лісовій», у складі «молодіжки» відбулися значні зміни. Це й не дивно, адже на попередній етап підготовки були запрошені лише гравці клубів, що не брали участь в єврокубках. Така практика для тренерського штабу не нова − подібним чином команда збиралася й напередодні вирішальних матчів кваліфікації континентальної першості проти французів і словенців.
 
А от на цьому зборі не знайшлося місця київським динамівцям Темуру Парцванії та Артему Кравцю, Євгену Опанасенку із запорізького «Металурга» й Ігорю Чайковському з луганської «Зорі». Крім того, через травми збірній не допоможуть голкіпер дніпропетровського «Дніпра» Антон Каніболоцький і захисник полтавської «Ворскли» Олександр Матвєєв.
 
Нагадаємо, що молодіжна команда України посіла перше місце у 8 відбірній групі ЄВРО-2011, випередивши таких суперників, як Франція та Бельгія. Наразі, для виходу до фінальної частини чемпіонату Європи, який з 11 по 25 червня наступного року відбудеться в Данії, підопічним Павла Яковенка необхідно в раунді плей-офф перемогти Нідерланди.
 
Склад збірної України
Воротарі: Денис Бойко, Артем Кичак (обидва − «Динамо» Київ), Дмитро Непогодов («Металург» Донецьк), Євген Паст («Чорноморець» Одеса).
Захисники: Богдан Бутко («Волинь» Луцьк), Сергій Кривцов, Ярослав Ракицький (обидва − «Шахтар» Донецьк), Олексій Курілов («Таврія» Сімферополь), Павло Пашаєв («Дніпро» Дніпропетровськ), Василь Прийма («Металург» Донецьк), Артем Путівцев («Іллічівець» Маріуполь), Євген Селін, Володимир Чеснаков (обидва − «Ворскла» Полтава).
Півзахисники: Максим Білий («Зоря» Луганськ), Віталій Віценець, Тарас Степаненко (обидва − «Шахтар»), Денис Гармаш («Динамо»), Олег Голодюк («Карпати» Львів), Євген Коноплянка, Валерій Федорчук (обидва - «Дніпро»), Єгор Лугачов («Арсенал» Київ), Микола Морозюк («Металург» Донецьк), Кирило Петров («Кривбас» Кривий Ріг).

Нападники: Денис Васін («Чорноморець»), Роман Зозуля, Андрій Ярмоленко («Динамо»), Володимир Лисенко («Металіст» Харків).

Можно Кичака поставить на ворота, дать шанс! Неплохой ведь кипер...
Ярмолу красавца на фото поставили виличайшего нашего игрока, шо момент то в небо
Бойко, більше нікому... А де взяти молодого кваліфікованого нетравмованого кіпера? Хоча, Непогодов... Але: також багато налажав вже; благо, не так видно, бо він не на видноті.
ну все, на воротах Бойко, пиши пропало...
Як чотири, як п'ять!