Автор: Віталій Усик
Зареєстрований: 02.03.2011
Останній візит: 30.08.2011
7 березня 2011 18:17
4

АНОНС 1/8 ФІНАЛУ ЛІГИ ЄВРОПИ. ЧАСТИНА ПЕРША.

ЦСКА - "Порту"

СЛОВА.

В першу чергу цей матч приковує увагу українських вболівальників тим, що зустрічаються наші головні конкуренти в таблиці коефіцієнтів. Ми б не відмовилися від двох нічийних результатів, все-одно хтось вилетить. Та й без цього матч обіцяє бути цікавим. Обидві команди в 1/16 з тріском пройшли своїх суперників: ЦСКА до 80 хвилини ішов на екстра тайм, а "Порту" взагалі пройшов далі тільки завдяки двом виїздним голам. Хоча не думаю, що хтось наважиться порівнювати силу ПАОКа і "Севільї".

ПРОТИСТОЯННЯ.

Напад "Порту" - захист ЦСКА.

Португальці грають в три нападника, та ще й яких: Халк, Фалькао і Варела. У "армійців" же захист найслабша ланка. Чи не трісне він по швах? Думаю Слуцький, знаючи це, вдома спробує грати в атакуючий футбол, з якнайменшою кількістю небезпечних моментів біля своїх воріт.

ПЕРСОНА.

В цьому матчі буде на кого подивиться, але все ж хочеться виділити Халка. Здається зараз настали його найкращі часи: він багато забиває, віддає передачі, швидкий, технічний. Для мене загадка чому він досі не у європейському гранді. Хоча якщо він і далі так буде грати, то вже літом може покинути Португалію.

КЛЮЧ ДО УСПІХУ.

ЦСКА може пройти далі лише тоді, коли відсуне м'яч максимально далеко від своїх воріт. Треба виграти центр поля, щоб португальські півзахисники не віддавали м'ячі своїй грізній трійці нападників. "Порту" ж щоб перемогти головне віддати м'яч цій самій трійці, а вони вже зроблять свою справу.

ПРОГНОЗ.

Шанси на перемогу в Лізі Європи від WillHill:

"Порту" - 6,5;

ЦСКА - 15,0.

Не можу з цим не погодитися, ЦСКА не на багато сильніше, якщо взагалі сильніше, і тому "Порту" має просто зробити свою справу - пройти в 1/4 фіналу.

 

ПСВ - "Рейнджерс"

СЛОВА.

Цей матч може бути цікавий тим, що команди вміють забивати... і пропускати також. В попередній стадії в матчах з цими командами вболівальники побачили аж 14 голів. Це не може не радувати.
ПСВ доволі впевнено пройшов "Лілль" в 1/16, хоча після першого тайму матчу-відповіді саме французи були в 16 кращих команд Ліги Європи. "Рейнджерс" взагалі не був фаворитом у парі з "Спортингом" і закономірно під кінець другого матчу покидав турнір. Але все ж "рейнджери" спромоглись на фінальний штурм і на 90+2 хвилині забили гол, який вивів їх у наступний раунд.
ПРОТИСТОЯННЯ.
Фаворит у вигляді ПСВ проти аутсайдера у вигляді "Рейнджерс".
ПСВ може і має перемагати "Рейнджерс", а завадити їм це зробити може тільки недооцінка суперника. Шотландцям же у ролі аутсайдера нічого втрачати і вони можуть просто грати в свій футбол. До речі, по коефіцієнтам в букмекерських канторах "Рейнджерс" міг би бути фаворитом тільки в матчі з "Брагою".
 

ПЕРСОНА.

Якщо в попередньому матчі було на кого подивиться, то тут навпаки немає. Виділю голкіпера шотландців Макгрегора. Думаю в цих матчах його в грі ми будемо бачити не рідко, а якщо "рейнджери" постараються, то може взагалі стати героєм в серії післяматчевих пенальті.
 

КЛЮЧ ДО УСПІХУ.

Мені здається ключ до успіху обох команд в цьому матчі полягає в тому, що слід зіграти "розумно", не летіти, як скажені, вперед, щоб потім не попастися на контратаку. Грубо кажучи, треба зіграти від захисту, і нехай не буде красивої гри, але буде результат.
 

ПРОГНОЗ.
 

Шанси від WillHill:

ПСВ - 21,0;

"Рейнджерс" - 41,0.
 

Якщо вважаєте, що "Рейнджерс" виграє Лігу Європи, то поставте в букмекерській канторі і зможете помножити свою суму більше ніж у 40 разів. Піти й самому поставити? Не ризикну, ПСВ все-таки виглядає більш симпатичним в футбольному плані, тому думаю цього суперника вони мають пройти.
 

 

"Байєр" - "Вільярреал"

СЛОВА.

Ну не щастить "Вільярреалу" з суперниками: то один з лідерів Серії А "Наполі", тепер от один із лідерів Бундесліги "Байєр". Хто далі? "Манчестер Сіті"? Будемо надіятися, що ні, і не тому, що маємо великі симпатії до "Вільярреалу". От німецькому клубу пощастило з суперником в 1/16 - харківський "Металіст" нажаль не зумів достойно протистояти "фармацевтам", 6:0 по сумі двох матчів. Думаю зрозуміло хто підійде в кращих кондиціях на цю гру.
 

ПРОТИСТОЯННЯ.

Нілмар, Россі - захист "Байєра".

В другому матчі з "Наполі" Нілмар і Россі довели, що вони одна з найсильніших пар нападників в сучасному футболі, забивши у ворота суперників по голу. Та і захист у німців не "ах-ти", просто попередній опонент "Металіст" не зумів цього показати. Чи вдасться це "жовтій субмарині" побачимо у четвер ввечері.

ПЕРСОНА.

Не буду оригінальним і назву Міхаеля Баллака. Не дивлячись на свої роки він і досі грає на високому рівні і навіть забиває. Тому гравцям "Вільярреалу" треба слідкувати за цією нехай і заходячою за горизонт слави, але все ж зіркою світового футболу.

КЛЮЧ ДО УСПІХУ.

Як і в більшості випадків, хто виграє центр поля, той виграє весь матч. Це добре розуміє Юпп Хейнкес, тому в нього саме ця лінія дуже добре насичена гравцями високого класу.
На що ж залишається надіятися "Вільярреалу"? Звичайно на гру на контратаках: своєчасний пас на одного з швидких форвардів і діло зроблено.
 

ПРОГНОЗ.

Шанси від WillHill:

"Байєр" - 15,0;

"Вільярреал" - 15,0.

Дуже рівно оцінили ці команди букмекери, а я все ж віддам свою перевагу німецькому клубу, так як він зараз на ходу і команда рівня "Вільярреала" не має зупинити цю футбольну машину ім. Хейнкеса.

 

"Брага" - "Ліверпуль"

СЛОВА.

Обом клубам явно пощастило з суперниками в попередньому раунді, але і з тими вони справилися з великими труднощами. "Ліверпуль" лише на 86 хвилині другого матчу зі "Спартою" зумів забити єдиний гол в протистоянні і пройти далі, а "Брага" після програного першого матчу, все ж зуміла вдома оформити собі путівку в 1/8 фіналу.
"Червоних" називають другим головним претендентом на трофеї після "Манчестер Сіті", в "Браги" ж найменше шансів на перемогу. Здавалося б все в цьому матчі зрозуміло, але я так не думаю.
 

ПРОТИСТОЯННЯ.

"Ліверпуль" проти своєї розконцентрованост

Як команду, яка перемагає "Челсі" і "Манчестер Юнайтед" можна назвати слабкою? "Ліверпуль" просто не може зконцентруватися на слабших суперників. Спочатку ледве пройшли "Спарту", тепер "Брага". Здається "червоні" були б більше задоволені якби в наступному раунді їм би довелося грати з "Манчестер Сіті": і команда знайома, і зосередитися на матч з нею простіше. А так легендарний Кенні Далгліш має налаштувати своїх хлопців на цей матч ніби на останній в житті.

ПЕРСОНА.
 

Джонко Шелві. Не знаєте хто це? Це майбутня зірка світового футболу. Хлопцю лише 19 років, а його вже помітив за грою в "Чарльтоні" "Ліверпуль". Звичайно на його позиції вистачає гравців високого класу (Мейрелеш, Джерард, Коул), але дуже хочеться побачити Шелві в цьому матчі. Хоча б тому, що він точно гратиме ніби востаннє.
 

КЛЮЧ ДО УСПІХУ.

Не втомлююся повторювати, що для "Ліверпуля" головне не недооцінити суперника і зіграти на своєму рівні. "Брага" ж має показати десь таку гру, яка була в груповому етапі Ліги Чемпіонів проти "Арсенала", проте Матеус то уже в "Дніпрі".

ПРОГНОЗ.

Шанси від WillHill:

Ліверпуль" - 6,5;

"Брага" - 51,0.

Мене дуже здивували коефіцієнти, які виставив WillHill, тому що у моєму розумінні є як мінімум 4 команди слабші "Браги" і як мінімум 5 команд сильніших "Ліверпуля". Очікую цікавої боротьби в цьому матчі, але все ж перемоги англійського клубу.

Далі буде...

 

 

 

 

 

Учитывая, что в прошлом раунде прошло 16 фаворитов из 16, много неожиданностей я не жду. Почти по всем парам соглашусь с букмекерами, за исключением одной: Байер-Вилья 40-60% в пользу Вильи. Байер оочень много пропускает, по полтора мяча за игру. И у нынешнего Байера маловат еврокубковый опыт, именно опыт борьбы с большими командами, с 2008 не играли в Европе.
Жаль( Надолго травмирован?
Сховати
Помнится, месяца на три. Да. точно. http://football.ua/england/news/120918.html
Шелви травмирован, играть не сможет. Вы его точно не увидите)