Автор: Локи
Зареєстрований: 18.08.2008
Останній візит: 31.07.2012
Болельщик Динамо!!!
13 серпня 2010 15:30
10

Обіцянки слід виконувати, або де наш стадіон, Ігоре Михайловичу?

Кожна команда повинна мати зовнішні атрибути, які впливають на імідж клубу. Клуби, що вже мають певну вагу та значущість, повинні відповідати за зовнішніми атрибутами та інфраструктурою свому статусу. Чи впливає стадіон на статус клубу? Безумовно!!! Однозначно!!! І, нажаль, наш клуб з його амбіціями має стадіон, який зовсім не відповідає заявленим цілям.Попереду нас вже Шахтар, взагалі поза конкуренцією, Дніпро та Металіст, можливо навіть Металлург Запоріжжя, а інші стадіони не гірші і не краще. Хіба що завдяки працівникам стадіону ми маємо найкращий газон.

Мова про реконструкцію чи будівництво стадіону йдуть вже з 2001 року. Що змінилось з того часу? Представлено проект реконструкції? Придбана земля для нового стадіону? Існує проект нового стадіону?

Скільки разів Ігор Михайлович розповідав, як він мріє про новий стадіон, скільки інтерв*ю він дав? Але мрія власне ніщо без її матеріального втілення. За стільки років Динамо та його президент були просто забов*язані просунутись у розвитку цієї ідеї, у втіленні її у життя. А віз і нині там...

В принципі, зрозуміло у чому проблема, а точніше дві: гроші на будівництво, адже новий стадіон це як мінімум 100 млн. євро, а по-друге-це земля. Суркіс заявляє про необхідність виділення землі київською владою, хоча ми всі прекрасно розуміємо, що ніхто просто так землю не виділить, особливо при нинішній владі. Отже землю слід купувати. І от скажіть будь ласка, а чому, як запасливі господарі, пани Суркіси не придбали землю раніше? За Омельченка та владі, що була привітна до них? Невже ще в дев*яностих Суркіси не розуміли, що питання стадіону колись стане ледь не головним? Звісно, мені можуть апелювати, що зараз важливіше гра, команда. Проте я вважаю, що не може бути висококласної команди без правильного іміджу та розвинутої інфраструктури. Згадайте, як всі захоплювались та до сих пір захоплюються нашою базою? А чи можна поставити знак рівняння між базою та стадіоном?

Я насправді дуже люблю наш стадіон, стадіон, на якому було здобуто не одно величну перемогу, стадіон, пропитанний славетним динамівським духом. Проте зараз цей стадіон як одяг, з якого давно виросли. Треба дорослішати.

Я вважаю, що будівництво стадіону слід зробити одним з пріоритетних завдань. Так, будівництво. Всім відомо, що з певних причин реконструкція та розширення стадіону Динамо неможлива. Точніше кажучи можлива, але у мінімальних масштабах, не тих, які потрібні. Я вважаю, що стадіон повинен відповідати статусу нашого клубу, тобто це повинен бути стадіон на 40-50 тис., можливо навіть класу еліт. Знову ж таки, ви можете сказати, що матчі європейский кубків ми вже за рік зможемо грати на НСК Олімпійський. Та хіба це наш стадіон??? Чи хіба вже говорили, що даватимуть нам його в аренду? Власне стадіоном керуватимуть данецкі, тож на преференції не варто розраховувати. В Олімпійський вже планують вкласти 4 млрд. грн., отже і оренда стадіону буде не з дешевих. Та чи варто витрачатись на оренду, якщо можна побудувати свій власний, рідний стадіон?

Наш дух переможця нікуди від нас не діниться, він буде завжди з нами на будь-якому стадіоні, а новий стадіон дасть новий поштовх. Недарма психологи рекомендують людям купувати час від часу новий одяг. А Динамо він потрібен, можливо навіть трохи на виріст, щоб було куди зростати далі.

А ще мені особисто хочеться привести сина, як підросте, на новий суперсучасний динамівський стадіон та з гордістю сказати:сину, тут грає найкраща команда Європи!!! Час у Суркіса та Динамо ще є, роки три-чотири, як раз поки мій син підросте та зможе свідомо розуміти футбол.

Локі, якщо відкинути образу на те, що у Шахтаря, Металіста й Дніпра є сучасні арени, а у нас немає, то у залишку маємо от що: на разі немає необхідності будувати новий стадіон, але готуватися до побудови у найближчі 10 років вже потрібно. Відвідуваність матчів ЧУ на стадіоні Динамо не дуже вражає. Він буває вщент заповненим лише на Шахтар. Навіть на Металіст та Дніпро вистачає порожніх місць. На всі інші ходить 7-9 тисяч вболівальників, тобто біля половини стадіону. Але загальна тенденція позитивна, потроху відвідуваність збільшується. Здається, на стадіоні потроху зводять дах, що має її ще збільшити. (Є ще одна цікава інженерна задача - система опалення для вболівальників на зимовий період. Може, горілку перестануть проносити.:)) Також потрібно послідовно виховувати своїх вболівальників, заохочувати їх ходити не на суперника, а на свою команду. Ця робота в клубі ведеться, але поки не надто ефективно. Як тільки на стадіоні регулярно будуть аншлаги, буде конкуренція за місце, люди будуть масово купувати сезонні абонементи, можна буде говорити про побудову нового стадіону на 30-40 тисяч, у тому числі великою часткою за рахунок коштів, отриманих від продажу квитків. Ну а в ЛЧ чи, не дай Боже, в ЛЄ, з 2012 року будемо грати на Олімпійському, заповненість якого буде залежати від результатів на табло. Також від результатів дуже суттєво буде залежати фінансова спроможність клубу. Таким чином, для того, щоб прискорити побудову нового суто футбольного стадіону, ми, вболівальники можемо регулярно ходити на стадіон, бажано за абонементом, допомогати з відвідуваністю, заохочуючи друзів та знайомих, підтримувати команду та окремих гравців, регулярно купувати атрибутику, та своїм прикладом надихати інших робити те саме.
Сховати
Образи на когось немає, клуби розвиваються, і дай Бог, щоб зростала конкуренція. Проте я звик Динамо бачити лідером. Звісно, багато що залежить від нас вболівальників. Проте, чи не варто зробити навпаки? Побудувати стадіон, який потягне до себе глядача? Хіба не було так у Дніпропетровську чи Харкові, де керівництво клубів повернулось обличчам до вболівальників?
Отвечаю по пунктам. Суркис вкладывает достаточно денег из своего, заметь, кармана. Он не ахметов и не газпром, не говоря уже о политической обстановке в стране. Это раз. Тон не приказно поучительный, это в тебе обида говорит, что тебе сделали замечание. Просто не люблю, когда люди требуют, сами от себя ничего не делают. Это два. Я болею за ДК с 1961 года. Пишу об этом впервые. Потому как, это не карт бланш и не индульгенция. Это лишь говорит о возврасте болельщика. Это три. Просто болей за команду, а владелец и так делает то, что может. ИМХО.
Сховати
Уважаемый, давайте начнём с того, что никто на вас не обижался. Человек имеет право на мнение. Однако важно то, как это мнение подаётся, в каком формате и в каком тоне. То,что вы достаточно взрослый человек, абсолютно не даёт вам права делать замечания. Вот вы говорите, дескать Суркис вкладывает свои деньги и не нам его судить.Здесь вы абсолютно не правы. Болельщик и только болельщик есть главное и определяющее состояния и результатов команды. Потому как команда играет не для своего кошелька и Суркиса, а для своих болельщиков. И коль уж вы столь опытны, то неужели вы не хотите видеть Динамо уровня 1975 или 1986 года??? Неужели вы не хотите вместе с командой греметь на всю Европу? Скажу больше, этот бы пост никогда бы не появился, но Суркис уже давно сказал "А", пообещав стадион, но дальше не делает ничего. Смешно сказать, но ЛИШЬ этой весной у ?команды появился достойный клубный магазин. Вы считаете это нормальным менеджментом? Можно построить дом за 1 млн,а можно такой же за 100 тыс... А вот болеть и молчать, и радоваться этому, это, извините, рабская психология. Любая поставленная планка не есть максимумом, достигнув её, надо стремиться к новому. А Суркису всё же следует прислушиваться к мнению болельщиков, потому как без нас нет и клуба. А относительно упоминания политики, то это вовсе не к месту, т.к. руководство Динамо не всегда было в опале, и я это упоминал.
А ты меньше требуй от клуба. -І чому ж це я не повинен вимагати від клубу? Шановний, ви перш за все змініть свій наказово-повчальний тон. Я вболіваю достатньо довго за Динамо, щоб вимагати. Та власне я не вимагаю, я хочу, щоб мій клуб відповідав реаліям сьогодення. Не спрашивай, что клуб сделал для тебя, скажи, что ты сделал для клуба.-А це лише пафосно банальна фраза. Ти, до речі, нагадав одну річ. Стадіон у Гільзенкірхені збудований за кошти, які були зібрані за закликом мера міста. Я б з задоволенням відгукнувся на подібну пропозицію Динамо. Bober У нас не було відповідного рівня магазину, тепер є. Вода і камінь точить.
Локи, если ДК кинет клич, я переведу деньги. А ты меньше требуй от клуба. Не спрашивай, что клуб сделал для тебя, скажи, что ты сделал для клуба.
та у нас навіть музею немає, а ти новий стадіон хочеш?((
несколько деконструктивно!!!Канешно спасибо за ваше мнение, но ето только мысли !!
Сховати
Звісно думки, я ж не власник клубу:). remember Я можу допомогти...а ти можеш? Чи тільки непотрібні поради давати?
А ты, если так любишь клуб, помоги ему материально.