6 травня 2024 15:07

Михайло КОПОЛОВЕЦЬ: "Якби напали би на Німеччину, Італію – вони б грали в футбол? А ми граємо. Це унікальний народ"

Колишній півзахисник «Карпат» Михайло Кополовець поділився думками про реакцію світової спільноти на війну в Україні.


– Твоя цитата понад рік тому: «Пройшов майже рік, людей вбивають – це терор. Світ не має механізму, щоб зупинити одного ідіота». Чи є зараз цей механізм, як зупинити цього божевільного?


– Якби він був – вони би його застосували. Таке відчуття, що багатьом людям, країнам ця війна вигідна. Я не вірю, що нема механізму, тому що ми ж не якісь, вибач мене, інопланетяни. Ми білі люди в центрі Європи, і по нас летять ракети, просто вбивають людей.


Серед білого дня летять сотні ракет, і світ на це просто дивиться уже другий рік. Нам не дають ні нормального озброєння, літаками нас годують уже рік чи скільки вже. Нам дають, наприклад, Хаймерси – нам їх треба 100, а дають 10. Якихось гармат нам треба 200, а дають 30.

Таке відчуття, що їм цікаво, щоб ця війна була в замороженому стані, щоб вони трошки нас, ми трошки їх – ось так це виглядає, на жаль. А людей, таке відчуття, що вони не рахують. Вже два роки цілий світ спостерігає, збираємо вже 150 тисяч тих Раммштайнів і так далі.


Повір мені, якби нам дали реально зброю, ми би точно їх вигнали. І є в світі, в Америці, в Європі ця зброя. Треба цілі процеси. Ці літаки F16 – скільки про них говорять? Ленлдіз – скільки про нього говорять? Що таке лендліз? Це пряма поставка зброї кораблями в безлімітній кількості, скільки треба на фронт.

Ми постійно відчуваємо нестачу боєприпасів, гармат і так далі. Одними людьми ми не витягнемо. У них безлімітний ресурс, у нас людський ресурс не безлімітний. Плюс у них гинуть дураки, а в нас люди, які самі ідейні. Тому якщо нам не дати зброї, ми самі не витягнемо.

Жодна країна світу не витримала би. Я не беру Америку і так далі. А ми ще й у футбол граємо в такій ситуації, в нас ще й чемпіонат є. Уяви, що напали би на Німеччину, на Італію – вони би грали в футбол ці країни? Ніхто, ні одна. А ми ще в футбол граємо. Це унікальний народ, я вважаю, – сказав Кополовець.