7 травня 2024 13:09

Румменігге про "Байєр": "Півкраїни мріяло, щоб чемпіоном стала не "Баварія". Я завжди був переконаний, що Алонсо стане успішним тренером, він працював із найкращими"

Карл-Хайнц Румменігге висловився про чемпіонство "Байєра".


– Вас здивував сезон, проведений Хабі Алонсо у «Леверкузені»?


- І так і ні. Так, тому що він очолив «Леверкузен», коли клуб був передостаннім, і ні, тому що я добре знаю його по роботі в «Баварії» і завжди був переконаний, що зрештою він стане успішним тренером. Слід пам'ятати, що він працював із найкращими тренерами світу: Гвардіолою, Анчелотті, Бенітесом, Моурінью. Оскільки він є дуже розумною людиною, він вникав у кожну деталь, а потім створив на її основі свою власну формулу. Титул заслужений.

– Після одинадцяти років гегемонії «Баварії».


- Так, саме тому те, що цього разу ми прийшли до фінішу другим, не здається драмою. Половина країни мріяла про те, щоб чемпіонами стали не ми, і цього сезону їхнє бажання нарешті збулося. Тепер нам потрібно зібратися з силами, щоби знову стати чемпіонами наступного року.

- Але Хабі все ще там.

– І це мене не дивує. Хабі – талановитий хлопець, але водночас дуже вдячний. Я пам'ятаю, що ми уклали з ним контракт на два роки, коли він приїхав до Мюнхена. Потім я зустрівся із його представником. Іньяки, до речі, теж дуже гарною людиною.

Він завжди був дуже серйозним, але нам знадобилося всього п'ять хвилин, щоб домовитися про те, щоб він залишився з нами ще на один сезон. Він ясно дав нам зрозуміти, що хоче залишитись у «Баварії», і так воно і сталося.

У день його відходу наш капітан Філіп Лам також попрощався з нами, і я попросив усіх співробітників клубу поаплодувати їм стоячи після їхнього останнього тренування. Ніхто не був відсутній. "Баварія" знає, хто такий Хабі. І Хабі знає, що таке "Баварія", - сказав член наглядової ради мюнхенського клубу.