6 травня 2024 16:38

Енріке про ПСЖ: "Я хочу, щоб нападники торкалися м'яча у небезпечних зонах, а не в центрі поля. Але вони мають допомагати в обороні"

Луїс Енріке хоче, щоб атакуючі гравці «ПСЖ» відпрацьовували в обороні.


Завтра парижани зустрінуться з дортмундською «Боруссією» у матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів. Перша гра закінчилася перемогою німецької команди з рахунком 1:0.

Головний тренер «ПСЖ» відповів на запитання про те, як надати Кіліану Мбаппе більше можливостей для взяття воріт.

«У нас спільна мета, тому ми завжди намагаємося отримувати м'яч на своїй половині, щоб якнайкраще доставляти його нападникам. Оскільки це команда, ми також просимо нападаючих оборонятися.

Ми всі – команда і кожен грає свою роль. Футболісти атаки мають допомагати в обороні. Наші захисники повинні допомагати нам просувати м'яча вперед.

Все дуже просто. Кожен матч відрізняється від іншого, все залежить від того, де будуть вільні зони. Іноді вони між лініями, в інших випадках суперник закривається і доводиться навантажувати фланги.

Наша мета в тому, щоб наші найкращі гравці грали з м'ячем – чим більше, тим краще. Я не хочу, щоб нападник отримував м'яч у центрі поля, я хочу, щоб нападник торкався м'яча у небезпечних зонах, а це складно.

Я знаю, що ви дуже хочете поговорити про Кіліана, і я звик говорити про нього. Наша мета – знаходити наших найкращих гравців передачами. Очевидно, що наші суперники не залишать їх самих у штрафному майданчику», – сказав Енріке.