9 сентября 2002 13:42

Анатолий КРОЩЕНКО: "Могли и проиграть"


- Могли й програти... Якщо в першому таймі ми ще створювали моменти, мали невелику перевагу і, в принципі, демонстрували конструктивну гру, то по перерві вірменська команда діяла гостріше. Гра складалася важко. Гадаю, жарка погода вплинула на хід матчу. До того ж нам протидіяла гідна команда, що в минулому відбірному циклі перемогла на своєму полі норвежців, валлійців та поляків.

Якщо говорити об'єктивно, в першій половині зустрічі ми діяли непогано, створювали гольові моменти, які повинні були реалізувати. По перерві спробували підсилити свої атакуючі дії, але Кабанов та Бредун, на жаль, не виправдали наших сподівань сьогодні. У підсумку у другому таймі моментів у нас не було. Забитий Даниловським м'яч варто назвати “стихійним”, оскільки не був результатом глибоко продуманої комбінаційної гри команди. Відверто кажучи, наш суперник теж забив випадковий гол. А от у першому таймі українці мали непоганий шанс відзначитися в результаті продуманих комбінацій.

Самовіддача, прагнення і бажання перемогти, продемонстровані нашими гравцями, не викликають нарікань, а от майстерність... Гадаю, вплинула погода. Нічия відображає можливості і української, і вірменської збірних. Це був перший матч відбірного циклу. І проведений він був з досить сильним суперником, у гостях, у складних погодних умовах. Результат зустрічі – досягнення наших хлопців, що боролися до кінця і вистояли. Я вдячний футболістам за гру.

- Анатолію Миколайовичу, як би ви прокоментували дії на полі Олексія Бєліка?

- Якщо Бєлік не забив, значить, він не зробив те, що повинен був зробити форвард.

- Ви сказали, що задоволені результатом. Чи можна припустити, що ваша команда грала на нічию?

- Ні. Ми прагнули перемоги. Але варто враховувати ті обставини, що команда виступала на виїзді і нам протидіяв цілком боєздатний колектив. Знову ж таки погодні умови не можна назвати сприятливими. До того ж це був перший матч, що завжди накладає емоційний відбиток на дії футболістів, тому назвав би результат закономірним.