21 мая 2002 00:55

Украинская "молодежка" провела два спарринга


На відміну від головної збірної України, котра вирушила до Москви, олімпійська залишилася вдома. Підопічні Анатолія Крощенка, розмістившись у готелі “Київ”, провели два спаринги без кількох гравців, можливості яких тренерам відомі. Зокрема, основний голкіпер Руденко, на прохання наставника “Чорноморця” Олександра Скрипника, не відбув з розташування одеситів, Комарницький же в Ізраїлі вирішував питання своєї майбутньої кар`єри. Спаринг-партнерами вітчизняної “молодіжки” після сирійців, іранців, румунів й ровесників з Грузії виступили першолігові клуби України. Власне, разом із хлопцями Леоніда Буряка їхня найближча зміна мала відправитися до Росії на поєдинок з олімпійською збірною цієї країни. Втім, його проведення зірвалося. Тож підопічним Крощенка довелося задовольнитися контрольними матчами на Батьківщині. У першому “синьо-жовтим” протистояв ЦСКА Володимира Лозинського, який і приймав “олімпійців” на Повітрофлотському проспекті. В іншому збірники уже на Кончі-Заспі по тайму змагалися з “Оболонню” і “Борисфеном”.

Молодіжна збірна України — ЦСКА — 2:0 (0:0).

Україна: Куслій (Бажан, 46), Шершун-к (Пасічниченко, 83), Хистєв (Іщенко, 46), Пасічниченко (Прохоров, 46), Савин, Кравченко, Даниловський (Лисицький, 46), Гай (Ротань, 46), Єрмоленко, Валєєв (Балабанов, 46), Бєлик.

Голи: Балабанов (65), Бєлик (69).

У зв’язці центральних оборонців тренери “молодіжки” задіяли володаря Кубка Росії Богдана Шершуна і претендента на участь у європейських клубних змаганнях в складі “Металіста” Кравченка. З партнерами по захисту вони практично залишили без роботи Артема Куслія і його колегу Бажана, котрий дебютував у воротах національної команди. Після тривалої перерви з’явилися в олімпійській збірній динамівці Єрмоленко, що найчастіше вдавався до ударів, і Віталій Лисицький, передачу якого й зробив результативною Олексій Бєлик. Форвард “Шахтаря” отримав м’яч на межі офсайду й технічно переграв голкіпера. А за кілька хвилин до цього відзначився одесит Балабанов, котрий ударом у нижній кут з лінії карного майданчика завершив атаку, розпочату лівим хавом Савиним.

Богдан Шершун не зміг дограти до фінального свистка. Незначне ушкодження капітана змусило вдруге вийти на поле Пасічниченка. Але результат від того не змінився — 2:0.

У матчі з принциповими суперниками “Оболонню” та “Борисфеном” “молодіжка” знову краще провела другий тайм, у якому її суперником були підопічні одного із асистентів Крощенка — Олександра Рябоконя. Бориспільцям збірна й забила три м’ячі, спочатку, щоправда, пропустивши стільки ж від “пивоварів”. Причому голи до свого активу, як і в зустрічі з армійцями, записали представники донецько-одеського тандему: Бєлик і Балабанов.

Збірна виступала в такому складі: Бажан (Куслій, 46), Шершун (Кравченко, 46), Хистєв, Іщенко (Даниловський, 46), Пасічниченко, Прохоров, Ротань, Лисицький, Балабанов, Бєлик, Гай (Єрмоленко, 46).

Голи: Бєлик (51, 62), Балабанов (45).