10 мая 2002 18:40

Павел Яковенко вины с себя не снимает


Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Павло Яковенко назвав провальним виступ своєї команди у фінальній частині чемпіонату Європи в Данії. Ця заява з уст володаря Кубка кубків у складі київського “Динамо”, а нині тренера пролунала вчора на прес-конференції у стінах Федерації футболу України. Нагадаємо, що підопічні Яковенка 1985 року народження з одним очком у трьох поєдинках посіли останнє місце в групі “В”, пропустивши вперед Португалію, Францію і Швейцарію. Павло Олександрович вибачився перед уболівальниками, сподівання яких виправдати не вдалося, пояснивши раннє вибуття з турніру як силою суперників, так і своїми помилками.

“Як стверджують фахівці, наш квартет був найсильнішим у Данії. Французи, з якими зіграли внічию, і швейцарці, котрим поступилися в перший день змагань, урешті склали фінальну пару чемпіонату. Але це нас не виправдовує, — заявив Яковенко. — Ми переоцінили свої можливості й, можливо, недооцінили альпійську збірну. У зв`язку з відмовою Франції, Чехії та Грузії не змогли провести всіх запланованих спарингів. У чомусь помилився я. До гравців претензій не маю. Восьмеро з них уперше побували на борту літака. Гадаю, команду необхідно зберегти. Здобутий досвід, талант, характер і дисципліна дають підстави вірити в її майбутнє”.

За словами першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, тренерському штабові збірної керівництво федерації довіряє. Григорієм Суркісом поставлене завдання “не втратити жодного гравця з цієї збірної”. Чи зможе захищати кольори національної команди уродженець Білорусі, а нині громадянин України Артем Милевський, який у Данії за діями партнерів стежив з трибун, з`ясується ж не раніше конгресу ФІФА.