21 квітня 2024 21:00

Сергій ШИЩЕНКО: "Ще є достатньо ігор, щоб "Полісся" потрапило до єврокубків. З такою грою тяжко, але ми будемо старатися це зробити"

Головний тренер «Полісся» Сергій Шищенко прокоментував поразку від «Динамо» (0:3).


– Тут нема чого багато говорити. Ви бачили, що сьогодні була одна команда на футбольному полі. На жаль. У нас нічого не виходило. Будемо аналізувати, після чого будуть якісь висновки. Але зараз багато не говоритиму, тому що від нас сьогодні футболу не було.


– «Полісся» цього сезону УПЛ є одним з лідерів за червоними картками. З чим це пов'язано?


– Тяжко мені відповісти на це питання. Футболісти грають з емоціями, треба трішки емоції направляти на гру, а не на те, щоб були жовті чи червоні картки. Це проблема самих футболістів. Вони повинні розуміти, чому так.


– Що з травмованими гравцями? Чи зіграє хтось ще цього сезону?


– Макуана вибув до кінця сезону. Шабанов хворів, у нього була температура. Він був у заявці, але не працював у загальній групі, йому потрібен час. Ндукве захворів теж. У нас є певні проблеми, але також в нас є хороші гравці, від яких я хочу бачити виконання моїх вимог кожної гри, давали якість. Ті хлопці, які зараз є, - вони задоволені. Вони максимально працюють. Ще є достатньо ігор, щоб «Полісся» потрапило до єврокубків. Будемо туди рухатися. З такою грою тяжко, але ми будемо старатися це зробити.


– Чи жалкуєте ви, що поставили сьогодні у ворота Кудрика?


– Ні, не жалкую. Олег дуже гарний воротар. Він чудово тренується і вибір був на нього. Я не жалкую.


– Які у вас перспективи після сьогоднішньої гри?


– Ви бачите, який чемпіонат якісний. Всі команди однакові. У кожній грі – бійня. Будь-якій команді тяжко грати одна з одною. «Полісся» – це амбітний клуб, який хоче розвиватися, рухатися вперед, рухатися до єврокубків. Але треба бути стабільними у плані гри та результату, щоб виконати це завдання. Тому в нас плани максимальні – потрапити у євркоубкову зону. Ще нічого не втрачено, тому я думаю, що «Полісся» буде у єврокубках.


– Чому Танковський, який забив у минулому матчі, вийшов зі заміни, а не в старті?


– Я бачу, як тренуються хлопці. Слава добре тренується, але в нас також є непогані гравці, які виконують мої вимоги. Я обираю склад на гру, і я обрав не Славу. Нам потрібні були в центрі поля потужні гравці, як Кушніренко та Крушинський, який робитимуть великий об’єм роботи. Тому мій вибір був таким.