21 квітня 2024 20:43

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Хочемо дивитися вперед, не стоячи спиною до свого майбутнього"

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу над «Поліссям» (3:0).


– Доброго вечора всім! Вітаю вболівальників «Динамо» з перемогою. Дякую нашим захисникам і захисницям за можливість проводити такі матч, проводити чемпіонат. Ми здобули важливі 3 очки і йдемо далі. Для нас нічого не закінчено. Ми налаштовуємося на кожну гру, як на фінальну.


– Сьогодні була нефутбольною. Що сьогодні, можливо, не вдалося виконати гравцям з вашої установки на гру?


– Дякую за запитання. Що не вдалося? Ви знаєте, я завжди прагну, щоб вони на максимум виконували наші домовленості, щоб вони тактично грамотно перебудовувалися, технічно правильно виконували дії. Це такий процес, який ніколи не може бути доскональним. Завжди є моменти, які можна покращувати. Але сьогодні нам багато чого вдавалося.


Я дякую хлопцям за їхнє ставлення, їхню мотивацію, їхню дисципліну протягом всіє гри. Це приємні моменти, після яких ти виконаєш задоволення від тої роботи, яку виконуєш. Я подякував гравцям за цю гру. Завтра вони отримали вихідний. Але в нас насичений графік, тому ті, хто не брав участі у грі або вийшли на заміну, роблять невеличку бігову роботу. Завтра вихідний, а післязавтра команда збирається на базі й будемо готуватися до наступного матчу.


– На сьогоднішній матч ви налаштовувалися з точки зору останніх невдалих матчів «Полісся», чи з точки зору поразки в очному матчі у першому колі?


– Знаєте, те, що відбулося в минулому – те відбулося. Те, що пройшло, воно нас не цікавить. Ми розглядаємо кожного суперника з точки зору їх тактичних дій, взаємодій, переміщення, організації гри в обороні та атаці, організації стандартних моментів. З цього приводу ми готуємося до кожного суперника окремо. Те, що було, – це вже історія, вона залишиться з нами, хочемо ми цього, чи ні. Але ми не можемо дивитися в минуле і переживати щодо тих подій, які вже відбулися. Ми хочемо дивитися вперед, не стоячи спиною до свого майбутнього.


– Що з Бражком? Чи побачимо ми його в наступній грі?


– На жаль, як я і сказав, він захворів. Володимир ще навіть не приступив до тренувань. Але у нього вже більш-менш стабілізувалася ситуація, тож з вівторка він вже почне готуватися. Не знаю ще, в якому режимі: чи в індивідуальному, чи з командою. Подивимося, забігати вперед поки немає сенсу.