16 квітня 2024 14:40

Вулицю, площу або провулок на околицях стадіону "Байєра" можуть перейменувати на честь Хабі Алонсо

Одну із вулиць Леверкузена можуть перейменувати на честь Хабі Алонсо.


"Байєр" під керівництвом іспанського фахівця достроково гарантував собі чемпіонський титул Бундесліги, набравши 79 очок після 29 турів. Це перше чемпіонство в історії клубу.


Як пише Der Spiegel, адміністрація Леверкузена хоче надати Алонсо статус почесного громадянина міста. Крім того, одну з вулиць, площ чи провулків на околицях стадіону можуть назвати на честь тренера.

Міська влада повідомила, що вивчає вимоги до офіційних назв вулиць. Перед матчем проти "Вердера" (5:0) уболівальники вже заклеїли вуличні знаки наклейками з написом "Алея Хабі Алонсо".

Rheinische Post уточнює, що існує обов'язкове до виконання рішення міської ради Леверкузена, за яким вулиці більше не можна називати іменами людей. Це було зроблено для того, щоб завадити партіям увічнювати таким чином імена людей зі своїх лав. Для перейменування однієї з вулиць на честь Алонсо буде потрібно нове рішення ради.


«Це варто обговорити та обміркувати, бо це має позитивний емоційний ефект на людей. У цьому місті немає нічого більш об'єднуючого, ніж це чемпіонство», – сказав член найбільшої фракції міськради Леверкузена Штефан Хеббель.


«Можливо, ще зарано [називати вулицю на честь Алонсо], варто подумати про це спокійно. Чемпіонство було спільним досягненням навіть якщо тренер є тактичним лідером», – додав Хеббель.

Міськрада ухвалить рішення щодо присвоєння Хабі статусу почесного громадянина 6 травня.