13 квітня 2024 21:58

Шовковський – про вилучення Волошина: "Перша жовта була не зовсім жовта – її взагалі не було"

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував перемогу своєї команди у 24-му турі чемпіонату України проти «Олександрії» – 1:0.


«По-перше, дякую нашим захисникам і захисницям за те, що є можливість грати.

Сьогодні дві повітряні тривоги, досить довга перерва, вилучення, я вважаю, на рівному місці. Можливо, з другою жовтою карткою можна не сперечатись, то перша – як на мене, не зовсім жовта була. Взагалі її не було, але то таке.

Скоріше за все ця вимушена перерва зіграла нам на користь – у нас з одного боку була можливість трішки відновити свої сили, з іншого – дати наративи і настанови, як правильно готуватись і до чого треба бути готовим. Не обійшлось без такої психологічної промови. Я вважаю, і вона зіграла свою роль.

В таку гру дуже складно входити. Якщо ми маємо робити заміни – ми маємо підсилювати гру. Внаслідок чого? Нам треба було добре відпрацьовувати в організації гри в обороні і мати швидкість при переході з оборони в атаку. Тут у мене були дещо побоювання і я чекав до останнього, розуміючи, що досвід та авторитет Андрія має зіграти свою роль на останніх хвилинах.

Вважаю, що ми зробили все правильно, якщо дивитись на те, як складався цей матч і стосовно того, як події відбувались на полі. Ми мали забивати, були у нас гарні моменти. Так само могли і пропустити, але все ж таки я вважаю, що ми награли на перемогу внаслідок бажання, мотивації, відповідальності і таких чоловічих якостей», – сказав Шовковський.