12 квітня 2024 19:33

Хацкевич і скандал з його "побиттям": в Польщі повідомили нові несподівані деталі гучного інциденту

Окружний прокурор польського міста Явожно Збігнєв Зєнба поділився подробицями скандальної справи з побиттям екстренера Динамо Олександра Хацкевича, який після цього залишив Заглембє Сосновець.


Нещодавно Олександр Хацкевич пішов у відставку з посади головного тренера Заглембє Сосновець, що виступає у другому за силою дивізіоні Польщі.


Таке рішення білоруський спеціаліст прийняв після того, як на тренування команди увірвалася група хуліганів, які намагалися завдати йому фізичної шкоди.

За інформацією видання Przegląd Sportowy Onet, окружна прокуратура міста Явожно ініціювала провадження за статтею 257 ч. 1 Кримінального кодексу після того, як на тренуванні взяла свідчення у Хацкевича.


«Хто публічно ображає групу осіб або окрему особу через їхню національну, етнічну, расову чи релігійну приналежність або через їхню нерелігійність, або з цих причин порушує тілесну недоторканність іншої особи, підлягає покаранню у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років», – зазначається у Кримінальному кодексі країни.


Стосовно скандалу висловився й особисто прокурор Збігнєв Зєнба, поділившись важливими подробицями. Зокрема, стало відомо, що футболісти клубу бояться давати покази через побоювання помсти з боку футбольних хуліганів.


«Поліції доручено розпочати розслідування та встановити інших потерпілих і свідків. Кінцевий термін, встановлений для завершення заходів – червень цього року.

Ані клуб, ані футболісти не захотіли співпрацювати, тому доводиться встановлювати перебіг подій. У нас є дуже примітивний матеріал, який ми отримали з Сосновця».

Правоохоронець розповів, коли справа може почати рухатися вперед.


«Тільки після допиту людей ми зможемо сказати більше, а поки що ми з'ясовуємо, чи можна встановити винних, чи є записи з камер відеоспостереження. Цепоки що на попередній стадії», – сказав Зєнба для Przegląd Sportowy Onet.