8 квітня 2024 23:01

"Він дуже кваліфікований тренер". Циганик висловився про перспективи Хацкевича після скандалу в Польщі, пригадавши його роботу в "Динамо"

Журналіст Ігор Циганик висловився про відхід колишнього головного тренера «Динамо» з польського «Заглембє» з міста Сосновець.


«Мені дуже шкода Олександра Миколайовича. Дуже не щастить йому. Він на Кіпрі потрапив у якийсь «розвод», тут у нього така неприємна історія. Я думав, що він матиме більшу підтримку від тих людей, які його порадили. Але в мене такі враження, що його кинули напризволяще, і далі випливай, як хочеш. Мені це не дуже приємно. Я не вважаю, що це правильно. Хацкевич довірився незрозумілим персонажам, яким довірявся вже неодноразово. Але це його справа.


Насправді мені дуже шкода Хацкевича. Я вважаю його хорошим спеціалістом, тому що бачив, як він будував тренувальний процес. Якщо аналізувати його кар’єру, то я вам хочу сказати, що ніхто не знає, що було б, якби відбувся поєдинок в Маріуполі. Тому що «Динамо» програло, по-моєму, чемпіонство в 2 очки і отримали 0:3 технічну поразку за те, що не поїхали в Маріуполь. А якби вони поїхали і виграли ту гру? Вони б обійшли «Шахтар». Хацкевич став би чемпіоном і готував команду не до літа, а до осені. Зовсім по-іншому могла скластися кар’єра та доля.


Я не хочу говорити, що одна гра може визначити, але інколи так буває. А так потім вони зайняли друге місце, потрапили у кваліфікацію, там у них не пішло, Де Пена обрізався і програли «Брюгге». Цікава була гра, можна було спробувати чіплятися за хороший результат. Але не пішло. Далі вже команда, і те…


Знову ж таки, я вважаю, що він у «Динамо» довірився не тим людям. Вони його просто підвели, використали його довіру. Я не вважаю його людиною, яка має низьку кваліфікацію. Як на мене, він тренер з дуже хорошою кваліфікацією. Зі своїм баченням футболу, зі своїм розумінням футболу, з чіткою пропозицію щодо того, що робити. Він вміє будувати, його поважали футболісти, добре ставилися. Але так буває.


Те, що зараз сталося у «Заглембє»… Знаєте, коли ти працюєш за кордоном, то повинен розуміти, що в них зовсім інше ставленні до іноземців, ніж в нас. Це в нас тут іноземців носять на руках, вважають, що це «цар і бог». Хоча насправді, іноді вони бувають набагато слабші за наших фахівців. Там навпаки ти повинен бути набагато сильнішим, бо там є свої інтриги та моменти. Перша ліга Польщі – ми розуміємо, що там, напевно не дуже високий рівень.


Я хочу побажати Олександру Миколайовичу пережити цей момент. Він дуже кваліфікований тренер. Я йому бажаю всього найкращого і впевнений, що він свого останнього слова у тренерські ще не сказав. Я його дуже давно знаю. У нас були дуже різні стосунки, але я його страшенно поважаю», – сказав Циганик.