8 квітня 2024 08:43

Президент "Галатасарая" про зрив матчу за Суперкубок Туреччини: "Соромно перед усім світом. Абсурд, не знаю, проти чого протестує "Фенербахче"

Президент "Галатасарая" засмучений зривом матчу з "Фенербахче" за Суперкубок Туреччини.

"Фенербахче" виставив на сьогоднішній матч команду U19. Вже на першій хвилині форвард «Галатасарая» Мауро Ікарді відкрив рахунок, після чого футболісти «Фенербахче» залишили поле і клуб відмовився догравати матч.

«Замість того, щоб насолодитися дербі з «Фенербахче», ми зіткнулися з дивною, абсурдною та неймовірною ситуацією. Ми хотіли пожертвувати кошти, отримані від цього матчу, нашим братам і сестрам, які постраждали від землетрусу. Одна частина трибун була заповнена, інша – порожня. Мені було дуже сумно. Ця подія мала бути святом. Нам соромно перед усім світом.

Мені дуже шкода. Такі ситуації дуже засмучують нас. Місія «Фенербахче» та «Галатасарая» – змусити країну полюбити футбол. Це не на кшталт 100-річчя республіки. Нам потрібно знизити напругу у турецькому футболі.


Я не зустрічався з Алі Кочем (президент Фенербахче). Згідно з протоколом, він мав приїхати, але він не приїхав. Я не знаю, проти чого вони протестують.


Цей матч за Суперкубок увійде в історію у поганому розумінні. Найближчими днями стануть ще більш напруженими. Я хочу, щоб усі поводилися трохи більш належно турецькому футболу. Цього не мало статися», – сказав Дурсун Озбек.


Нагадаємо, у березні фанати "Трабзонспору" атакували футболістів "Фенербахче", вибігши на поле після матчу 30-го туру чемпіонату Туреччини. Після цього «Фенербахче» заявив, що не виключає виходу з турецької Суперліги. Згодом клуб вирішення цього питання було відкладено на три місяці. При цьому команда із Стамбула виступає проти керівництва Федерації футболу Туреччини.