4 квітня 2024 21:35

"Люди розпалюють ненависть у соцмережах". Дрогба - про боротьбу Вінісіуса з расизмом

Колишній нападник «Челсі» Дідьє Дрогба висловився щодо вінгера мадридського «Реала» та збірної Бразилії Вінісіуса Жуніора, який активно бореться з проявами расової дискримінації.


«Вінісіусу доведеться набратися сміливості і продовжувати викладатися на сто відсотків, тому що на даний момент це єдиний спосіб захистити себе, будучи одним із найкращих у світі

Те, чому Вінісіус живе так сьогодні, також є результатом глобалізації, соціальних мереж та людей, які ховаються у своїх мобільних телефонах, щоб через них говорити вам погано, розпалювати ненависть. На жаль, щодо цього необхідно вжити рішучих заходів.

Уряди мають бути залучені до цього процесу і карати за расистські дії. ФІФА та УЄФА можуть застосовувати санкції, але без дій урядів держав важко щось зробити», — наводить слова Дрогба Mundo Deportivo.

Нагадаємо, Вінісіус періодично зазнає образ з боку вболівальників суперників «Реала». Один із найвідоміших випадків стався під час матчу 35-го туру чемпіонату Іспанії минулого сезону з «Валенсією» (1:0). Тоді кілька фанатів «кажанів» кричали «мавпа» на адресу Вінісіуса.