4 квітня 2024 17:25

"Зоря" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Легка перемога киян

У перенесеному матчі 6-го туру Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського зустрічалося із "Зорею".

Після розгромної перемоги над "Ворсклою" тренерський штаб киян зробив дві перестановки у стартовому складі команди. Замість Сироти пару Попову у центрі захисту цього разу склав Дячук, а Вівчаренко на лівому фланзі оборони замінив Дубінчака. Інші позиції залишились без змін.


На старті поєдинку луганці намагалися зривати атаки "Динамо" при виході з оборони дрібними фолами стараннями Антюха та Бутка, але це не завадило киянам забити швидкий м'яч.


На 7-й хвилині Ванат перед штрафним гостей обікрав Чурка та відпасував на Шапаренка, який викотив круглого під удар Андрієвському. Олександр пробив точно у дальній кут і відкрив рахунок у матчі.


У відповідь "Зоря" провела швидку контратаку, яка завершилася несподіваним ударом Бутка. Проте м'яч полетів саме туди, де стояв Бущан. Після цього на пильність Сапутіна перевірив Ванат. Той впорався з ударом низом.


Далі гра набула тягучого характеру зі спробами "Зорі" перехопити ініціативу, але вони особливим успіхом не увінчалися. А ось чергова вилазка динамівців до штрафного майданчика луганчан призвела до кутового, навіс з якого ударом з льоту завершував Бражко. На жаль, у ціль хавбек "біло-синіх" не влучив.

На 23-й хвилині "Динамо" подвоїло свою перевагу. Кабаєв отримав м'яч на лiвому флангу, змістився в центр і десь із 25-ти метрів вбив м'яч у ближню дев'ятку воріт Сапутіна. Відчайдушний стрибок кіпера "Зорі" виявився марним - круглий просто вкрутився в сітку за його спиною.


До кінця першого тайму підопічні Шовковського мали ще два моменти. З ударом низом від Волошина впорався голкіпер, а удар головою Дячука пройшов над воротами. У "Зорі" попереду практично нічого не виходило. Тільки на 43-й хвилині Бущану довелося попрацювати, щоб дістати м'яч після удару Бугая під поперечину.

На другий тайм у луганчан не вийшов Чурко. Хавбек, який зробив подарунок "Динамо" у першому голі, поступився місцем на полі Мишньову. У складі киян замін у перерві не відбулося. Ярмоленко тим часом уже почав розминатися.

Що стосується самої гри, то динамівці в основному грали за рахунком, що влаштовував їх. "Зоря" більше володіла м'ячем і на 53-й хвилині могла відродити інтригу у матчі. Герреро завдав щільного удару по воротах Бущана, але кіпер "Динамо" у стрибку відбив м'яч убік та відвів загрозу. Невдовзі Ярмоленко під овації трибун замінив Волошина.

На 67-й хвилині рахунок став розгромним. Шапаренко подав кутовий, Ярмоленко головою скинув м'яч на дальню штангу, куди набіг Бражко і практично заніс м'яч у ворота, тим самим практично знявши всі питання стосовно переможця матчу.


Коли було вже зрозуміло, що три очки від "Динамо" нікуди не подінуться, Шовковський провів потрійну заміну. Пономаренко, Беніто та Діалло вийшли замість Ваната, Шапаренка та Кабаєва відповідно.


На 84-й хвилині м'яч ледь не побував у сітці воріт "Зорі" вчетверте. Діалло після передачі від Беніто розстріляв поперечину. Під кінець зустрічі Пономаренко у ближній дуелі не зміг переграти Сапутіна, а потім ударом здалеку влучив у штангу. У луганчан повз ближній кут пробив Ндур. Перемога "Динамо" – 3:0.