3 квітня 2024 13:52

Рубіалеса затримали в аеропорту Мадрида після повернення з Домінікани. Екс-главу RFEF доставлять до суду для надання свідчень у справі про корупцію

Екс-главу RFEF Луїса Рубіалеса затримали в аеропорту після повернення до Іспанії.


20 березня у штаб-квартирі Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) пройшли обшуки у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді з Саудівською Аравією про проведення в країні Суперкубку Іспанії. Вивчаються різні контракти, підписані в період з 2018 по 2023 рік, у тому числі угода з Саудівською Аравією. Також обшуки пройшли більш ніж у 10 будинках, у тому числі у будинку Рубіалеса у Гранаді, було затримано 7 осіб.


На момент обшуків Рубіалес, який також перебував під слідством у рамках цієї справи, був у Домінікані з питань бізнесу – повідомлялося, що колишній глава RFEF готовий співпрацювати з владою.


Сьогодні Рубіалес прибув із Домінікани до Іспанії. В аеропорту Мадрида на нього чекали співробітники національної поліції та Громадянської гвардії Іспанії.

Як повідомляє Marca, з аеропорту Рубіалес виїхав на фургоні Громадянської гвардії. Імовірно, колишнього главу RFEF доставлять до будівлі суду Махадаонди для надання свідчень.