31 березня 2024 13:35

Сергій ЧУЙЧЕНКО: "Полтавці будуть рвати траву, щоб довести, що вони не гірші за "Динамо"

Одним із центральних у 22-му турі УПЛ, безперечно, є матч у Полтаві, де “Ворскла” прийматиме київське “Динамо”. Поєдинки між цими суперниками давно проходять у впертій та непоступливій боротьбі. Про один з найгучніших з них, який відбувся у сезоні-1996/97, полтавські вболівальники згадують і донині. Згадав про нього і один з його учасників, форвард тодішньої “Ворскли” Сергій Чуйченко. Крім приємних спогадів про футбольне минуле, фахівець поділився думками і про очікування від сьогоднішнього поєдинку давніх суперників.


- На цей матч спробую дати прогноз – 1:1, - починає Чуйченко. - Зараз “Динамо” у гарному стані, на ходу. Команда Олександра Шовковського грає непогано, результативно. Якщо раніше були якісь проблеми, то на даний час я їх не бачу. Зараз в атаці динамівців все начебто виходить, та й розігрався Ванат. Варто було в київській команді щось змінити – і Шовковський стрімко пішов вгору.


Що стосується “Ворскли”, то враховуючи домашній статус сьогоднішнього матчу, чимало залежатиме і від вболівальників. Полтавцям повинна допомогти підтримка трибун. Слід також враховувати ще один важливий фактор, як то втома динамівських збірників, які перебували під навантаженням у національних командах. В порівнянні з ними футболісти “Ворскли” повинні виглядати у цій зустрічі свіжішими.


Не варто забувати також і про те, що “Динамо”, як команда-гранд, завжди є особливим подразником для будь-якого суперника. Ігри з лідерами нашого футболу – такими, як “Динамо” і “Шахтар” завжди змушують футболістів налаштовуватись найсерйознішим чином. Адже для кожного це і престиж, й інші чинники. Будь-який гравець прагнутиме довести, що він не гірший за футболіста, який грає у “Динамо”. Саме тому, як і за рахунок рідних стін та свіжості, полтавці можуть розраховувати на позитивний результат, яким вважатиметься і нічия.


- Яким вам бачиться сьогоднішній поєдинок з позиції “Ворскли”?


- Буде дуже сильна боротьба на кожному клаптику поля. Полтавці будуть рвати траву, щоб довести, що вони не гірші за “Динамо” (Київ). З такими командами, як столична, потрібно викладатися на 200 відсотків – лише за такої умови можна досягти сприятливого результату. Та й щоб майстерність була теж, ясна річ.


- Схоже, саме на двісті відсотків викладалась у домашньому поєдинку з “Динамо” полтавська команда у сезоні-1996/97, здобувши перемогу у драматичному протистоянні – 4:3…


- Так. Той матч є одним із найкращих у моїй кар'єрі. Звичайно, нам було дуже приємно забити “Динамо” чотири м'ячі, два з яких записати на свій рахунок пощастило мені. Та гра проходила у Полтаві за повних трибун, які нашу команду неабияк заводили, гнали вперед – чим неабияк стимулювали. Та й колектив у “Ворскли” тоді був хороший. Всі добре знали свою справу, грали в атакуючий футбол. У футбол на результативність.


Якщо говорити про ігри з лідерами нашого футболу, то переважна більшість команд з такими суперниками обирають тактику гри від оборони, намагаючись шукати вдалого моменту у контратаці. Ми ж ніколи не дивились на лідерів, а грали у свій атакувальний футбол. І не тільки “Динамо” у тому чемпіонаті перемогли, а й “Чорноморець” в Одесі обіграли 3:0, і в зустрічах з “Шахтарем” та “Дніпром” не поступалися.