26 березня 2024 17:07

Екс-хавбек "Депортиво" Донато про расизм на адресу Вінісіуса: "Мене як тільки не називали, але я відповідав грою. На полі є й інші чорношкірі гравці – чому лізуть тільки до нього?"

Донато Гама висловився про образи на адресу Вінісіуса Жуніора.


Уродженець Ріо-де-Жанейро, який виступав за збірну Іспанії, відповів на питання про расизм у європейській країні.

– Расизм є у всьому світі, але Іспанію я не можу назвати расистською країною, бо ставлення до мене завжди було чудовим. На полі у мене було багато сутичок з гравцями, які говорили мені «чорний такий, чорний сякий», але мене це не турбувало, зрештою, все залишалося на полі. Кожен мітив свою територію, але коли ми вирушали з поля, ми всі були друзями. За межами поля були вболівальники, але я завжди проходив повз них.

– Що ви відчуваєте стосовно Вінісіуса?


- Мені шкода його, люди чіпляються до нього. Я бачив, як він плакав, це важко. Я б дуже хотів допомогти йому, але в наш час нас тільки не називали, і я казав: «Добре, ви хочете проблем, тоді давайте грати», і відповідав на поле.

Коли я був у «Депортиво» і люди зустрічали мене мавпячими криками, я сміявся, тому що Мауро Сільва був чорнішим за мене (сміється). Я не прихильник расизму, а проти нього, але щодо випадку з Вінісіусом у матчі проти «Валенсії», то на полі були й інші чорношкірі гравці. Чому вони лізли тільки до нього, чому не чіпали інших?


Йому доведеться відповідати на це, граючи у футбол. Заздрість ставатиме все сильнішою і сильнішою, люди шукатимуть спосіб спровокувати... Якби я був на місці Вінісіуса, то чим більше мене б освистували, тим більше я хотів би грати і забивати голи, щоб від мене відстали.


Якби щоразу, коли мене ображали, я зупиняв гру... це складно», – сказав колишній півзахисник «Депортіво».