23 березня 2024 11:55

Колишній гравець "Динамо" назвав тренерів, які мали на нього особливий вплив

Головний тренер ФСК Маріуполь Олег Краснопьоров, якому за час професійної кар'єри гравця пощастило пограти під орудою монстрів українського тренерського цеху, рівня Маркевича та Павлова, а також молодого Юрія Калитвинцева, дав коротку характеристику кожному з них.


Олег Краснопьоров, якого було визнано найкращим тренером Першої ліги 2023 року, розповів про фахівців, які сформували його футбольний світогляд. Тобто, тренерів, під орудою яких він грав, тренувався й розуму набирався.


«Павлов – це людина, яка є зразком в організації роботи. В нього всі на своєму місці, кожен повинен робити свою роботу тільки на відмінно, бо з цього складається весь результат. І з Іллічівцем, і з Ворсклою ми вийшли в єврокубки. Встановили найкращі на той час досягнення в історії клубів. Кубок України я здобув із Ворсклою.


Виклик у збірну заслужив. Для мене це незабутній період і школа життя».


Розповів Краснопьоров і про колишнього наставника житомирського Полісся Юрія Калитвинцева, дякуючи якому, він потрапив до національної збірної.


«Юрій Калитвинцев мене молодим запросив із Динамо-2 в Закарпаття. Умови в клубі були скромні, аскетичні, можна сказати – не було нічого. А результат дали – тріумфально вийшли в Вищу лігу. Сама по собі, команда була дуже цікавою, недарма для багатьох хлопців це був перший крок у багаторічні виступи на вищому рівні. Він мене викликав і в національну збірну».


Головним же тренером у своєму ігровому минулому Краснопьоров назвав сивочолого Мирона Маркевича, який нині відроджує львівські Карпати.


«Мирон Маркевич – це мій головний тренер у Металісті. Ми з ним два неповних сезони попрацювали, та й я уже був у віці ветерана. Проте грати в тій команді було одне задоволення. Бразильці, аргентинці та українці високого рівня. Гарні умови. Високі завдання. Що там, як ми із Ньюкаслом і ПАОКом у єврокубках билися! Гарні спогади якраз від цього періоду », – розповів Краснопьоров в інтерв'ю «Українському футболу».


Фото - ФК Ворскла