21 березня 2024 13:32

Іван ГЕЦЬКО: "Україна переможе – 2:0, і заб'є Довбик"

21 березня національна збірна України з футболу проведе стиковий поєдинок за право участі в фінальній частині чемпіонату Європи – з Боснією і Герцеговиною.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Іван Гецько дав свій прогноз на сьогоднішнє протистояння в Зениці:

- Україна переможе – 2:0, і один з голів заб'є Артем Довбик, – впевнено зазначив Гецько.

- Сміливий прогноз, особливо, коли зважати на те, що нападник іспанської «Жирони» вже тривалий час ніяк не може перервати безгольову серію.
- Таке часто трапляється. Тим паче, що в «Жироні» стиль гри Довбика дещо змінився в порівнянні з його попередньою командою – «Дніпром-1». Артем став діяти більш різноманітно, частіше підігрувати партнерам і відчувається, що це йому до вподоби. Це також важливо. Роль українця в командній грі «Жирони» – помітна. Але, все ж, місія форварда – забивати. Це чудово усвідомлює Довбик й сьогодні він зробить свою справу.

- На вашу думку, яку тактичну схему візьме на озброєння в Зениці керманич української збірної Сергій Ребров?
- Головне, щоб вона грала першим номером, була заточена на атаку. Зараз в нашій збірній чудовий підбір виконавців, в кожній лінії є лідери й тому треба діяти з позиції сили.


- Чи вийде сьогодні в старті Віктор Циганков, який через пошкодження пропускав останній матч згаданої вже «Жирони» й в складі збірної провів у Зениці лише одне тренування?
- Я дуже сподіваюся,що з боснійцями Віктор зіграє. Як на мене, ефективні дії зв'язки Циганков-Довбик повинні стати запорукою успіху українців в Зениці.

- Інші позиції не викликають занепокоєння?
- Трохи неспокійно за правий фланг оборони, де можуть зіграти Юхим Конопля чи Олександр Караваєв. Обидва добре підключаються до наступу, проте не завжди встигають повернутися до тилу. Зрештою, це досвідчені гравці й хочеться вірити,що сьогодні в їхніх діях буде баланс.

До здійснення мрії кожного футболіста – зіграти в фінальній частині чемпіонату Європи нашим хлопцям залишилося зробити два кроки. На цій завершальній стадії саме вони-фаворити й не мають права на помилку.