20 березня 2024 13:15

Руслан МАЛИНОВСЬКИЙ: "Потрібно з перших хвилин взяти гру у свої руки, бути готовими до боротьби"

Півзахисник збірної України Руслан Малиновський поділився очікуваннями від майбутнього поєдинку проти команди Боснії і Герцеговини в півфіналі плей-оф відбору Євро-2024.


Синьо-жовті завершили свій підготовчий етап у Марбельї та вирушили на виїзну гру з боснійцями. Своїми думками напередодні поєдинку поділився хавбек збірної України Руслан Малиновський.


«Самопочуття нарешті чудове, адже підхопив вірус, було важкувато. Зараз почуваюся дуже добре. Готуємося до вирішальної гри. Усі в доброму настрої, провели тренування, напрацювали деякі моменти.


Над чим працюємо? Є фази оборони й атаки, стандарти — ці моменти відпрацьовуємо. Насамперед стандарти, тому що вони дуже важливі, після них багато м’ячів забивають. В останніх іграх ми бачили, що суперники таким чином пропускали голи. Тому треба зробити акцент на цьому.


Відпрацювання пенальті? Сподіваюся, післяматчевої серії не буде. Усі повинні бути готовими, тому що це одна гра, і все може бути. Хлопці дуже відповідально поставилися до пенальті, усі пробили якісно.


Багато гравців збірної Боснії і Герцеговини виступають у чудових європейських клубах. Потрібно віддати все на полі, перш за все бути психологічно готовими, тому що матч буде непростий. Нам із перших хвилин потрібно взяти гру у свої руки, діяти дуже агресивно, швидко, тому що боснійська команда фізично дуже сильна. Потрібно бути готовими до боротьби, тому що виграти її — це 50 відсотків успіху.


Едін Джеко має дуже високий індивідуальний рівень. Він може з напівмоменту забити м’яч, дуже добре грає головою у штрафному майданчику. Украй небезпечний футболіст, тому ми повинні звернути увагу на це.


Ми вирушили до Боснії, щоби пройти акліматизацію, готуватися до гри. Але я думаю, що набагато краще, що там буде прохолодніше, адже в таких умовах приємніше грати», — вважає Руслан Малиновський.


Нагадаємо, півфінальний матч плей-оф кваліфікації Євро-2024 Боснія і Герцеговина — Україна відбудеться 21 березня в місті Зениця й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (21:45 за Києвом).