19 березня 2024 21:33

Екс-воротар збірної України назвав склад на Боснію та Герцеговину та оцінив спад форвардів

Екс-воротар збірної України та колишній наставник «Вереса» Юрій Вірт у коментарі Sport.ua оцінив майбутній матч відбору Євро-2024 проти Боснії і Герцеговини, назвавши свій варіант стартового складу та відзначив проблемні позиції.


– Переконаний, що в Зениці видовищність відійде на другий план. Головне – результат на табло. Відчуваю, що буде важко, але українці таки схилять шальки терезів на свій бік. І відсвяткують звитягу в основний час. Згоден, в балканців буде перевага рідних стін, проте у нас більш збалансований склад, гравці з багатим міжнародним досвідом, а його значення в ключові моменти зростає.


– На вашу думку, якої тактики будуть дотримуватися суперники?
– Швидше всього, в дебюті господарів уболівальники будуть гнати вперед. Треба буде витримати цей натиск, далі з допомогою злагоджених дій в середині поля слід постаратися перехопити ініціативу й довести справу до перемоги.


– Вітчизняних шанувальників футболу непокоїть відсутність в опорній зоні багаторічного лідера збірної – Тараса Степаненка.
– Нічого страшного, на мій погляд, Сергій Сидорчук зможе якісно замінити його на цій позиції. Сидорчук непогано діє у відборі, має стати в пригоді його вміння боротися за верхові м'ячі. А ще Сергій – патріот України, повинен згуртувати хлопців, аби ті здобули звитягу в цей складний для України час. Про якусь неповагу до опонента не може бути й мови. Налаштованість на перемогу повинна бути максимальною.


– Назвіть свою версію стартового складу збірної України в Зениці.
–Лунін, Конопля, Забарний, Миколенко, Матвієнко, Сидорчук, Циганков, Судаков, Зінченко, Мудрик, Довбик.


– А вас не турбує, що вже тривалий час в наших нападників Артема Довбика та Романа Яремчука збитий приціл?
– Певні побоювання є, але це якраз той випадок, коли в Зениці можуть довести, що цей спад випадковий.


Я вірю в тренерський талант керманича української збірної Сергія Реброва, в якого було достатньо часу й можливостей, аби детально вивчити гру боснійців й визначитися з тим, як змусити їх зійти з дистанції. Ба більше, своєю грою в останніх матчах наші земляки довели, що заслуговують бути серед учасників фінальної частини Євро в Німеччині. Залишається затвердити це на офіційному рівні в Зениці та наступного тижня в польському Вроцлаві.