18 березня 2024 13:03

Робінью про тюремний термін за зґвалтування: "Якби суд проходив над білим італійцем, все було б інакше. З такою кількістю доказів мене б не засудили".

Робіньо прокоментував звинувачення у сексуальному насильстві.


У листопаді 2017 року бразильський нападник був засуджений італійським судом до 9 років ув'язнення за групове зґвалтування в Італії. У січні 2022 року його касацію було відхилено, у лютому того ж року Італія видала міжнародний ордер на арешт Робіньо.

Попри це зараз екс-футболіст вільно живе в Бразилії.

«Я відіграв в Італії лише чотири роки і втомився бачити новини про расизм. На жаль, це продовжується і донині. Це було у 2013 році, зараз 2024-й. Ті ж люди, які заплющують очі на таку [расистську] поведінку, – це ті самі, хто засудив мене.

Звичайно, якби суд проходив над білим італійцем, все було б інакше. Без сумніву. З тією кількістю доказів, які я маю, мене б не засудили», – сказав Робіньо в інтерв'ю TV Record.


Бразилець додав, що секс із передбачуваною жертвою був за взаємною згодою.


«У нас були поверхові та швидкі відносини. Вона жодного разу не відштовхнула мене, не сказала стоп. Там були інші люди. Коли я побачив, що вона хоче продовжити з іншими хлопцями, я поїхав додому.


Я ніколи цього не заперечував. Це було за взаємною згодою. Я ніколи цього не заперечував. Я міг би це заперечувати, бо там немає моєї ДНК. Але я не брехун», – заявив він.


Під час інтерв'ю екс-форвард сказав, що дівчина була твереза тієї ночі. Це суперечить його попереднім свідченням – раніше були опубліковані аудіозаписи, на яких Робіньо говорив, що «жінка була п'яна».


«Аудіозаписи було зроблено через рік після події. У контексті аудіозаписів я розмовляв із людьми, яким не можна довіряти. Багато людей постійно лізуть до футболістів заради грошей. Вони почали говорити, що вона вагітна. Мій сміх був виразом обурення... Я не збирався дозволяти вимагати гроші. Я знаю, що не робив злочину. Це не було знущанням з жертви.


Правду я сказав під час процесу. Аудіозаписи було вирвано з контексту, вони були зроблені під час розмови з людьми, які переслідували мене. Я говорю багато суперечливих речей, але контекст аудіозапису саме такий», – додав Робіньо.