17 березня 2024 17:07

Аллегрі - журналісту на критику тактики: "Ви знаєте, як тренувати? Не вказуйте мені, як робити мою роботу. Завдання - потрапити в четвірку, і "Юве" йде до цього"

Массиміліано Алегрі побився з журналістом після невдалого матчу з «Дженоа».


Сьогодні «Ювентус» зіграв у нічию з «Дженоа» (0:0) у 29-му турі Серії А. У доданий до другого тайму час нападник туринців Душан Влахович отримав другу жовту картку за суперечки із суддею та був вилучений з поля.

Після матчу Массіміліано Алегрі різко відповів журналісту, який наполегливо вказував йому на те, що він відмовляється змінювати систему 3-5-2 і використовує вінгера Федеріко К'єзу на позиції нападника.

«Ми треті у таблиці. Ви знаєте як тренувати? Я не знаю, як бути журналістом. Я не стежу за тим, що каже публіка, а роблю те, що правильно для команди. Я не наважуюсь вказувати журналісту, як йому робити свою роботу. Тож не вказуйте мені, як робити мою.

Як ми набрали 46 очок у перших 19 турах? Та ж відповідь. Якщо ви поставите мені розумніше питання, я дам розумнішу відповідь. Оскільки я тренер, який працює в «Ювентусі», я маю мету, якої потрібно досягти. Я розчарований, що в даний момент результати не приходять, всі роблять помилки, але я приймаю рішення на благо команди. Я ніколи не йшов на поводі у громадськості.

Ваша робота – ставити мені запитання. Є ті, хто розуміє і ті, хто ні. Я не знаю, чи стане ця команда слабшою з великою кількістю нападаючих. Я знаю тільки, що моє завдання – потрапити до четвірки, і ми йдемо до цього.

Може, я помиляюся, не використовуючи трьох нападників, а може, я маю рацію. Я задоволений тим, як хлопці виступили сьогодні, це гарна відправна точка для наступних дев'яти матчів.

Що стосується Влаховича, на жаль, він припустився помилки і буде покараний. Я нічого йому не сказав», – наголосив головний тренер «Ювентуса».