17 березня 2024 08:34

Повітряні сили назвали кількість збитих вночі ворожих дронів

Фото - ua.depositphotos.com


У ніч на 17 березня російські окупанти ударили 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині та Донеччині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та 16-ма ударними БпЛА типу Shahed.


Про це повідомили в Повітряних силах. Там уточнили, що окупанти запускали "шахеди" з мису Чауда в окупованому Криму.


"До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи Сил оборони України. В результаті бойової роботи збито 14 "шахедів" у межах Одеської області", - зазначається у повідомленні.


Як повідомили у Силах оборони півдня України, вночі російські терористичні війська знов здійснили масовану дронову атаку по Одещині.


"Близько трьох годин тривала напружена бойова робота. Підрозділи протиповітряної оборони відбивали хвилі "шахедів", що були випущені з тимчасово окупованого Криму, заходили з акваторії Чорного моря та маневрували між житлових будинків і в промислових кварталах Одеси", - розповіли військові.

Йдеться, що 13 безпілотних літальних апаратів типу Shahed-131/136 збиті в небі Одещини ще один на підльоті, в небі Миколаївщини.


На жаль, не вдалось уникнути влучань - в Одеському районі пошкоджено два законсервованих агропідприємства. Там спалахнули пожежі, сталося руйнування промислових будівель. За даними Сил оборони, вогонь оперативно ліквідовано та люди не постраждали.