13 березня 2024 14:22

Юрій МОРОЗ: "Присутність Мельгоси додавала мотивації гравцям збірної"

У переконливому стилі юнацька збірна України (U-17) з футболу виграла свою групу еліт-раунду відбору й здобула путівку до фінального турніру чемпіонату Європи.

Ці змагання проходили в Греції, де, окрім господарів, ще нашими конкурентами були швейцарці та словаки.


Головний тренер юнацької збірної України (U-17) Юрій Мороз в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми враженнями від звітних змагань у Патрі:


- Якщо відверто, то думав, що буде важче. Адже виступати довелося, як кажуть, з коліс, і це могло негативно вплинути на зіграність. Усе ж, завдяки згуртованісті, максимальній мотивації дії українців були доволі збалансованими.


- Хто вважався фаворитом змагань у Греції?
- Я на ці передстартові рейтинги ніколи не звертаю уваги. Можливо, хтось й віддавав перевагу грекам, як господарям, але ми були налаштовані лише на перемогу.


- Українці приїхали до Греції в оптимальному складі?
- Не було лише воротаря Олександра Петренка з німецького «Баєра», який травмувався. А так вдалося залучити всіх найсильніших гравців цього віку.


- Не маєте бажання когось виокремити серед підопічних за підсумками змагань?
- Я цього не практикую. Усі зробили посильний внесок у переможний виступ. Українці були сильні командою. Ефективною виявилася тактична схема 4-3-3, якою найчастіше користувалися.


- Чи відповідає дійсності інформація, що кількох ваших підопічних взяли на «олівець» селекціонери іменитих закордонних клубів?
- Я лише володію інформацію, що поєдинки в Патрі відвідували скаути клубів Бундесліги та АПЛ. Але вони слідкували не лише за українцями, а й футболістами з інших збірних. Я не в курсі, на кому вони зупинили свій вибір.


- Хто ще, окрім вас, входив до тренерського штабу?
- Антон Дяченко, Іван Трубочкін, Євген Ларін та Володимир Іконніков. Також разом із нами в Греції був керманич молодіжної збірної України Унаї Мельгоса. Його присутність, без сумніву, слугувала для підопічних додатковим стимулом продемонструвати всі свої вміння.


- Що далі?
- Жеребкування фінального турніру відбудеться 3 квітня. Тоді й дізнаємося, хто буде нашим суперником у боротьбі за звання чемпіона Європи на змаганнях, що пройдуть на Кіпрі з 20 травня по 5 червня.