12 березня 2024 23:58

"Барселона" обіграла "Наполі" та вийшла до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Після нічиєї в Неаполі (1:1) Барселона, якій, найпевніше, вже не світить золото Ла Ліги, кров з носа мала перемагати вдома та продовжувати боротьбу за «вухатий» трофей, який може стати єдиним здобутком у поточному сезоні. З Кубка Іспанії Барса вилетіла на стадії 1/4 фіналу від Атлетіка з Більбао.


Команда Хаві розпочала гру проти Наполі майже без розвідки і до 17 хвилини вже передувала в рахунку з різницею у два голи. Обидва взяття воріт стали наслідком високої індивідуальної майстерності Ферміна Лопеса та Жоау Конселу.


Однак, ще до перерви, зусиллями Аміра Ррахмані Наполі один гол відіграв і відновив інтригу в протистоянні.


Жвавою гра на Олімпійському стадіоні в Барселоні була і по перерві, але не такою результативно.


Гол був лише один, але на радість місцевої публіки у виконанні її улюбленця Роберта Левандовського, який своїм ударом добив кризовий у поточному сезоні Наполі та протягнув до наступної стадії Барселону.


Цікаво, що Барселона стала першою командою в історії раунду плей-оф ЛЧ, у стартовому складі якої на матч вийшли два гравці U-17.


Мова про 16-річного вінгера-вундеркінда Ламіна Ямаля та 17-річного захисника Пау Кубарсі.


Завтра, 13 березня, відбудуться два заключні протистояння 1/8 фіналу: у Мадриді місцевий Атлетіко прийматиме італійський Інтер з Мілана, а у Дортмунді сильнішого визначатимуть в очній дуелі Боруссія та голландський ПСВ з Ейндховена.


Обидві гри розпочнуть синхронно – о 22:00 за київським часом.


1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Другий матч


"Барселона" - "Наполі" 3:1 (4:2)


"Барселона": тер Штеген — Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу — Фермін (Роберто 60), Крістенсен (Ромеу 60), Гюндоган — Ямал, Левандовські, Рафінья (Жоау Фелікс 81).


"Наполі": Мерет — Ді Лоренцо, Ррахмані, Жезус, Руї (Олівера 64) — Замбо-Ангісса, Лоботка, Траоре (Распадорі 78)— Політано (Ліндстрем 64), Осімген, Кварацхелія (Нгонге 90+2).


Голи: Лопес 15, Канселу 17, Левандовські 83 - Ррахмані 30


Попередження: Крістенсен 19, Ямал 44 - Жуан Жезус 45+2, Траоре 63, Олівера 67