11 березня 2024 17:24

Геннадій БУТКЕВИЧ: "Калитвинцев мав мою повну довіру, тому ми не готувалися до зміни тренера"

Президент ФК «Полісся» Геннадій Буткевич прокоментував зміну головного тренера команди.


- Геннадію Владиславовичу, навколо клубу нині багато чуток щодо зміни тренера, як ви можете прокоментувати це?

- Юрій Миколайович Калітвінцев прийняв рішення самостійно піти у відставку. Це було надважке для нього рішення, так само і для мене — погодити його. Юрій Калітвінцев — людина, яку я надзвичайно поважаю. З кожним роком нашої співпраці ця повага ставала тільки сильнішою. У нас сформувалися тісні і довірчі стосунки, які я дуже ціную і ніколи не забуду того, що він зробив для футбольного клубу «Полісся».


- Як ви оціните період роботи Юрія Миколайовича на посаді головного тренера?

- Юрій Калітвінцев — людина-епоха в історії житомирського футболу. Влітку 2021 року, коли Юрій Миколайович прийняв мою пропозицію очолити команду, розпочалася нова найуспішніша епоха в історії ФК «Полісся». Ми разом пройшли початок повномасштабної війни. Я можу з упевненістю сказати, що в той момент саме Калітвінцев зберіг склад. Попри постійний інтерес до наших гравців в той період, ніхто не залишив клуб. Разом з ним тоді ми пройшли дуже велике випробування. І цим складом гравців він виграв Першу лігу і вивів команду в Премʼєр-Лігу. І за це історичне досягнення ми маємо подякувати саме Юрію Миколайовичу.


Амбітна, досвідчена та сильна характером людина. Тренер, який створив команду-чемпіона. Тренер, який вперше вивів «Полісся» до півфіналу Кубка України. Це назавжди в історії житомирського футболу. Як можна ставитися до такого тренера? Лише з великою вдячністю та повагою.

- Як ви особисто сприйняли рішення тренера про відставку?

- Зізнаюся — дуже важко. З початку 80-их років я почав керувати людьми, обіймав на життєвому шляху різні керівні посади. Я дуже добре розумію, наскільки важко знайти достойних, чесних та мужніх людей. Найскладніше для мене — це розлучатись з людьми. Тому для мене зараз дуже складний момент. Разом з Юрієм Калітвінцевим ми пройшли довгий і складний шлях. На його плечі впало надзвичайне навантаження. Після потрапляння в УПЛ, окрім тренувального процесу, через нього проходили численні прізвища новачків, він мав брати на себе всю відповідальність за кожного, кого він оцінював і затверджував. Так відбувалося з кожним, хто приходив та з кожним, хто йшов.


Взагалі за весь період нашої співпраці він завжди знаходив розумні рішення та достойно справлявся з усіма труднощами. Але зараз, за його словами, він відчуває втому і не може підвести команду, тому рішення про відставку Юрія Миколайовича одне з найскладніших як для нього так і для мене.


Але я хочу запевнити всіх вболівальників, що клуб продовжує динамічно розвиватися. У нас формується структура спортивного блоку, яку віднедавна очолює спортдиректор Володимир Тесля. Також створено відділ скаутингу під керівництвом Анатолія Волкова. Велику допомогу клубу надав за цей час Вадим Шаблій, за що я йому дуже вдячний і ми з продовжимо цю співпрацю. В той самий час ми також відкриті до роботи з усіма агентами та агенціями.

- Як клуб функціонуватиме далі після відставки?

- Юрій Калітвінцев мав мою повну довіру, тому ми не готувалися до зміни тренера. Через стрімкі події ми вирішили призначити в.о. головного тренера. Його буде представлено команді у вівторок, 12 березня.

- Зʼявилися чутки, що команду може очолити іноземний фахівець?

- Виконуючим обовʼязки призначено Сергія Шищенко. При всій повазі до іноземних тренерів я вважаю, що Полісся має очолити саме український спеціаліст. В нас багато талановитих фахівців Вернидуб, Скрипник, Ротань, Ребров, Григорчук і хотів би щоб до цієї команди фахівців доєднався і Шищенко.

- Наостанок, що ви хотіли б сказати вболівальникам ФК «Полісся»?

- Перш за все, я вдячний кожному вболівальнику, тим хто любить і вірить в команду. Я це дуже ціную. Я відчуваю, що ми заборгували вболівальникам за останні результати і обіцяю — клуб докладе всіх зусиль, щоб повернути цей борг вболівальникам.


Фото - ФК «Полісся»