8 березня 2024 16:01

З "Лестера" можуть зняти очки наступного сезону за порушення фінансових правил АПЛ. Клуб перевищив ліміт збитків

У «Лестера» можуть відняти очки наступного сезону.


Як повідомляє Sky Sports, «Лестер» можуть звинуватити у порушенні фінансових правил Прем'єр-ліги з прибутку та стійкості у своєму останньому сезоні перед вильотом до Чемпіоншипу у 2023 році. Клубу загрожував позбавлення очок наступного сезону (2024/25).

Очікується, що звітність «Лестера» за минулий сезон, яку буде оприлюднено наприкінці цього місяця, покаже, що вони перевищили допустимий рівень збитків у 105 мільйонів фунтів стерлінгів за три попередні сезони.

АПЛ може висунути «Лестеру» офіційне звинувачення наступного тижня. Зазначається, що цього сезону "Лестеру" не загрожує зняття очок, незважаючи на те, що порушення правил Прем'єр-ліги може призвести до покарання клубу в чемпіонаті.

Ні клуб, ні Прем'єр-ліга поки що не дали жодних коментарів із цього приводу.

Минулого року «Лестер» оголосив про рекордні збитки у розмірі 92,5 млн фунтів стерлінгів за сезон-2021/22, і очікується, що наступна фінансова звітність також покаже значний дефіцит, хоча продаж Уеслі Фофана в «Челсі» за 70 млн фунтів стерлінгів , яка була завершена у цьому звітному періоді, трохи виправить становище клубу.