2 березня 2024 17:27
2

"Динамо" – "Чорноморець" 1:0. Звіт про матч. Гол Шепелєва приносить три очки

У 19-му турі Прем'єр-ліги "Динамо" на стадіоні імені Лобановського зустрічалося з "Чорноморцем".


Після перемоги над "Металістом 1925" у стартовому складі "біло-синіх" відбулася лише одна зміна. У заявку команди на гру не потрапив Буяльський, який отримав пошкодження, і тренерський штаб вирішив заповнити цю втрату Шепелєвим.


На 1-й хвилині після атаки "Динамо" правим флангом м'яч відскочив на лінію штрафного майданчика, куди з глибини поля набігав Шапаренко. Хавбек киян без роздумів пробив з ходу, але Миколі трохи не вистачило точності. М'яч пройшов поруч із дальнім кутом воріт одеситів.


Наступна вилазка динамівців уперед завершилася щільним дальнім ударом від Шепелєва, який Варакута відбив просто перед собою. Першим на добиванні виявився Ванат, але й він не зумів зблизька пробити кіпера "Чорноморця".


Після того, як гості зуміли не пропустити швидкий гол, підопічні Григорчука потроху відсунули гру від своїх воріт і почали створювати моменти. На 14-й хвилині Ієде спробував пробити Бущана з гострого кута. Кіпер "Динамо" легко перевів м'яч на кутовий.


Далі одесити провели ще кілька потенційно небезпечних контратак, проте загрози воротам Бущана жодна з них не несла. Бражко тим часом встиг заробити жовту картку. Хавбек киян у центрі поля не за правилами зіграв проти Авагімяна, який втікав від нього, і тепер пропустить матч наступного туру з "Вересом".


На 30-й хвилині всі шанси відкрити рахунок у матчі мав Ванат. Нападник "Динамо" відгукнувся на навіс із кутового і з лінії воротарської головою намагався підрізати м'яч у ворота - круглий пройшов трохи вище за поперечину.

Втім, киянам все ж таки вдалося відкрити рахунок до кінця першого тайму. На 37-й хвилині Варакута, намагаючись відбити удар Волошина з правого флангу, перевів м'яч у штангу, від неї круглий відскочив до Шепелєва, який випередив захисника та вразив ціль. Для Володимира цей гол став першим з листопада 2022 року.


На початку другого тайму "Динамо" та "Чорноморець" обмінялися напівмоментами, після чого забивати міг Волошин. Хавбек киян у високому стрибку головою замикав навіс Кабаєва з лівого флангу, але пробив повз кут. Одесити відповіли далеким пострілом Авагімяна центром воріт. З ним легко впорався Бущан.


На 66-й хвилині Ієде отримав закид на хід правим флангом, змістився у штрафний майданчик, попутно залишивши не при справах Михавко і пробив. Щоправда, удар у легіонера "Чорноморця" зовсім не вийшов і припав прямо до рук Бущану. У атаці у відповідь Кабаєву вдалося змусити попрацювати Варакуту, а Шепелєв, який пробивав другим темпом, запустив м'яч на трибуни.


Набагато кращий момент був у Бражка. Шапаренко вже у фірмовій манері протягнув м'яч у штрафний майданчик суперника, віддав передачу на Шепелєва, той відкотив круглого під удар на свого тезку, який з 20-ти метрів пробив у штангу. На 75-й хвилині Шовковський провів подвійну заміну. Ваната замінив Супряга, Андрієвський вийшов замість Шепелєва.


Чим менше залишалося часу до кінця матчу, тим динамівці більше грали на результат, що влаштовує їх, особливо не ризикуючи. "Чорноморець", у свою чергу, не мав і натяку на те щоб хоча б вирвати нічию. На 90+1-й хвилині Варакута відбив удар Супряги у дальній кут – це був останній небезпечний момент у поєдинку. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу "Динамо".

Как этот Щепелев-самый бесполезный игрок Динамо сумел забить-ума не приложу.
теске - от гл. тесать